Начало / Свят / Писателят Харлан Елисън се възстановява от инсулт

Писателят Харлан Елисън се възстановява от инсулт

Писателят на научна фантастика и фентъзи Харлан Елисън получи инсулт миналата седмица. Сега той се възстановява в болница в Южна Калифорния, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Елисън ще се подложи на физиотерапия, а животът му е извън опасност.

Авторът заяви, че инсултът е бил повече изненадващ, отколкото плашещ. Макар да страда от частична парализа на дясната ръка, речта му е непокътната. Той ще прекара няколко седмици в болницата, след което се очаква да бъде изписан. Скоро Елисън публикува 114-та си книга, „He Who Grew Up Reading Sherlock Holmes“.

Харлан Елисън е роден през 1934 г. Неговият жанр е определян като спекулативна проза. Изключително продуктивен, той е написал около 1700 произведения, сред които романи, кратки разкази, сценарии, есета, телепиеси и дори журналистически статии. Бил е и главен редактор на известни списания в сферата на научната фантастика. Носител е на много награди, сред тях „Хюго”, „Небюла” и „Едгар”, всяка от които по няколко пъти. На български е преведена книгата му „Момчето и неговото куче”.

Свързани заглавия
Първият роман на Харлан Елисън ще бъде преиздаден

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

oblozhka-5

Пес Патрул – преди да отидем на кино

Вземете си занимателни книжки по любимия детски филм Кой не може да изброи кутретата от …