Начало / Свят / Писателят Харлан Елисън се възстановява от инсулт

Писателят Харлан Елисън се възстановява от инсулт

Писателят на научна фантастика и фентъзи Харлан Елисън получи инсулт миналата седмица. Сега той се възстановява в болница в Южна Калифорния, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Елисън ще се подложи на физиотерапия, а животът му е извън опасност.

Авторът заяви, че инсултът е бил повече изненадващ, отколкото плашещ. Макар да страда от частична парализа на дясната ръка, речта му е непокътната. Той ще прекара няколко седмици в болницата, след което се очаква да бъде изписан. Скоро Елисън публикува 114-та си книга, „He Who Grew Up Reading Sherlock Holmes“.

Харлан Елисън е роден през 1934 г. Неговият жанр е определян като спекулативна проза. Изключително продуктивен, той е написал около 1700 произведения, сред които романи, кратки разкази, сценарии, есета, телепиеси и дори журналистически статии. Бил е и главен редактор на известни списания в сферата на научната фантастика. Носител е на много награди, сред тях „Хюго”, „Небюла” и „Едгар”, всяка от които по няколко пъти. На български е преведена книгата му „Момчето и неговото куче”.

Свързани заглавия
Първият роман на Харлан Елисън ще бъде преиздаден

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …