Начало / Свят / Първият роман на Харлан Елисън ще бъде преиздаден

Първият роман на Харлан Елисън ще бъде преиздаден

Първият роман на Харлан Елисън, „Web of the City”, ще бъде преиздаден на англоезичния пазар, съобщава mediabistro.com. Издателство е „Хард Кейс Крайм”, а книгата ще бъде в книжарниците през април 2013 г. – за първи път след повече от 30 години. Творбата ще бъде достъпна както в печатен, така и в електронен вариант. „Web of the City” ще се продава с нова корица, дело на Глен Орбик. Към изданието ще бъдат включени и 3 разказа на Елисън.

Емблематичната книга излиза за първи път през 1958 г. под заглавието „Rumble”. Авторът я пише, докато е още много млад – в казармата. Проследява историята на тийнейджър, който се мести в Ню Йорк и се забърква с улична банда, като поставя и себе си и семейството си в смъртна опасност. За да подготви книгата, Елисън се присъединява към подобна банда и живее под прикритие 10 седмици.

Харлан Елисън е американски писател, роден през 1934 г. Неговият жанр е определян като спекулативна проза. Изключително продуктивен, той е написал около 1700 произведения, сред които романи, кратки разкази, сценарии, есета, телепиеси и дори журналистически статии. Бил е и главен редактор на известни списания в сферата на научната фантастика. Носител е на много награди, сред тях „Хюго”, „Небюла” и „Едгар”, всяка от които по няколко пъти. На български е преведена книгата му „Момчето и неговото куче”.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …