Начало / Свят / Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на „Цимбелин“ от Уилям Шекспир

Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на „Цимбелин“ от Уилям Шекспир

Холивудските звезди Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на пиесата на Уилям Шекспир, „Цимбелин“, съобщи mediabistro.com. Режисьор е Майкъл Алмерейда, а в продукцията участват още Мила Йовович и Дакота Джонсън. Снимките вече са приключили, а филмът ще тръгне по кината в САЩ от 23 януари 2015 г.

„Цимбелин“ е пиеса на Уилям Шекспир, която се смята, че е публикувана през 1611 г. Тя е базирана на легендите за келтския крал на Британия Кунобелин. Водещи в творбата са мотивите за невинността и ревността, подобно на класики на Шекспир като „Отело“ и „Зимна приказка“. Макар да излиза като трагедия, „Цимбелин“ е определяна от съвременните критици като романс.

Филмът ще пренесе действието в наши дни. Сблъсъкът ще бъде между корумпирани полицаи и банда рокери, които са търговци на наркотици. Итън Хоук и Майкъл Алмерейда не за първи път адаптират произведение на Шекспир. Те си партнираха и в адаптацията на „Хамлет“  от 2000 г. Тогава беше запазен диалога на автора, но събитията се развиваха в съвременен Ню Йорк.  Скоро Хоук игра главната роля и в пиесата „Макбет“ на Бродуей.

Трейлърът на филма по „Цимбелин“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …