Начало / Свят / Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на „Цимбелин“ от Уилям Шекспир

Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на „Цимбелин“ от Уилям Шекспир

Холивудските звезди Ед Харис и Итън Хоук си партнират във филмовата адаптация на пиесата на Уилям Шекспир, „Цимбелин“, съобщи mediabistro.com. Режисьор е Майкъл Алмерейда, а в продукцията участват още Мила Йовович и Дакота Джонсън. Снимките вече са приключили, а филмът ще тръгне по кината в САЩ от 23 януари 2015 г.

„Цимбелин“ е пиеса на Уилям Шекспир, която се смята, че е публикувана през 1611 г. Тя е базирана на легендите за келтския крал на Британия Кунобелин. Водещи в творбата са мотивите за невинността и ревността, подобно на класики на Шекспир като „Отело“ и „Зимна приказка“. Макар да излиза като трагедия, „Цимбелин“ е определяна от съвременните критици като романс.

Филмът ще пренесе действието в наши дни. Сблъсъкът ще бъде между корумпирани полицаи и банда рокери, които са търговци на наркотици. Итън Хоук и Майкъл Алмерейда не за първи път адаптират произведение на Шекспир. Те си партнираха и в адаптацията на „Хамлет“  от 2000 г. Тогава беше запазен диалога на автора, но събитията се развиваха в съвременен Ню Йорк.  Скоро Хоук игра главната роля и в пиесата „Макбет“ на Бродуей.

Трейлърът на филма по „Цимбелин“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …