Начало / Свят / Най-новата театрална адаптация на „За мишките и хората“ тръгва и в кината

Най-новата театрална адаптация на „За мишките и хората“ тръгва и в кината

Последната театрална адаптация на класиката от Джон Стайнбек „За мишките и хората“ ще тръгне и в кината, съобщи mediabistro.com. Изпълнение на „Бродуей“ на постановката, заснето от „National Theatre Live“, ще се излъчва в киносалоните по света от 6 ноември. Пиесата е режисирана от Анна Д. Шапиро, а сред актьорския състав са Джеймс Франко, Джим Нортън, Крис О’Доуд и Лейтън Мийстър.

„За мишките и хората“ излиза през 1937 г. и получава моментално признанието на критиците. Произведението е посветено на взаимоотношенията между двама селскостопански работници – амбициозния Джордж Милтън и умствено изостаналия Лени Смол. Книгата е преведена на български.

В края на май стана ясно, че произведението на Стайнбек вече не е в британската учебна програма. Творбата е считана за една от класиките на ХХ век и решението на британските власти беше осъдено от академици, критици и писатели.

Свързани заглавия
Махат „Да убиеш присмехулник” и „За мишките и хората” от британската учебна програма
Майкъл Гов отговори на критиките за премахването на „Да убиеш присмехулник“ и „За мишките и хората“ от учебната програма във Великобритания
Нова постановка по „За мишките и хората“ на „Бродуей“

„За мишките и хората“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …