Начало / Свят / Най-новата театрална адаптация на „За мишките и хората“ тръгва и в кината

Най-новата театрална адаптация на „За мишките и хората“ тръгва и в кината

Последната театрална адаптация на класиката от Джон Стайнбек „За мишките и хората“ ще тръгне и в кината, съобщи mediabistro.com. Изпълнение на „Бродуей“ на постановката, заснето от „National Theatre Live“, ще се излъчва в киносалоните по света от 6 ноември. Пиесата е режисирана от Анна Д. Шапиро, а сред актьорския състав са Джеймс Франко, Джим Нортън, Крис О’Доуд и Лейтън Мийстър.

„За мишките и хората“ излиза през 1937 г. и получава моментално признанието на критиците. Произведението е посветено на взаимоотношенията между двама селскостопански работници – амбициозния Джордж Милтън и умствено изостаналия Лени Смол. Книгата е преведена на български.

В края на май стана ясно, че произведението на Стайнбек вече не е в британската учебна програма. Творбата е считана за една от класиките на ХХ век и решението на британските власти беше осъдено от академици, критици и писатели.

Свързани заглавия
Махат „Да убиеш присмехулник” и „За мишките и хората” от британската учебна програма
Майкъл Гов отговори на критиките за премахването на „Да убиеш присмехулник“ и „За мишките и хората“ от учебната програма във Великобритания
Нова постановка по „За мишките и хората“ на „Бродуей“

„За мишките и хората“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …