Начало / Свят / Нова постановка по „За мишките и хората“ на „Бродуей“

Нова постановка по „За мишките и хората“ на „Бродуей“

Нова постановка по класиката на Джон Стайнбек „За мишките и хората“ ще се играе на „Бродуей“, съобщи huffingtonpost.com. Тя ще стартира в театъра „Longacre Theatre“ на 19 март. Режисьор е Анна Д. Шапиро.

Пиесата по книгата на Стайнбек не е играна на „Бродуей“ от 40 години. Сред актьорите са Джеймс Франко, Джим Нортън, Крис О’Доуд и Лейтън Мийстър. Творбата на американския автор излиза 1937 г. и получава моментално признанието на критиците. Произведението е посветено на взаимоотношенията на двама селскостопански работници – амбициозния Джордж Милтън и ментално изостаналия Лени Смол. Книгата е преведена на български.

Джон Стайнбек е писател, драматург и есеист, роден през 1902 г. в САЩ. Той е една от ключовите фигури в американската литература. Тематиката на творбите му е трагедията, която преживяват по-бедните и фермерските семейства по време на Голямата депресия. Носител е на Нобелова награда за литература през 1962 г. и „Пулицър”. Най-известните му книги са „Гроздовете на гнева”, „За мишките и хората” и „На изток от рая”. Умира през 1968 г.

„За мишките и хората“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …