Начало / Свят / Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

Невиждани досега разкази на един от най-обичаните американски детски писатели, д-р Сюс, бяха публикувани в нова книга, съобщи mediabistro.com. Произведението е със заглавие „Horton and the Kwuggerbug“ и е издадено от „Random House“. То е вече на англоезичния книжен пазар.

Четирите разказа в творбата са излизали през 50-те години на миналия век в списанието „Redbook “, но досега не бяха публикувани в книга. Те включват популярни персонажи като слона Хортън, злодея Гринч, както и забравени герои като съществото Куъгърбърг. Книгата е подходяща както за децата, които не са запознати с творчеството на д-р Сюс, така и за най-запалените му фенове.

Д-р Сюс е псевдоним на американския писател, поет и художник Тиодор Гайзъл. Той е роден през 1904 г. Публикувал е общо 46 книги. По-известни са „The Cat in the Hat”, „Horton Hears a Who!”, „Fox in Socks”. Творчеството му е адаптирано на големия и малкия екран, както и на театралната сцена. На неговия рожден ден, 2 март, се отбелязва Деня на националното четене в САЩ. Умира през 1991 г.

Свързани заглавия
5 житейски урока от детските книги на д-р Сюс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …