Начало / Свят / Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

Неизвестни разкази на д-р Сюс бяха публикувани в нова книга

Невиждани досега разкази на един от най-обичаните американски детски писатели, д-р Сюс, бяха публикувани в нова книга, съобщи mediabistro.com. Произведението е със заглавие „Horton and the Kwuggerbug“ и е издадено от „Random House“. То е вече на англоезичния книжен пазар.

Четирите разказа в творбата са излизали през 50-те години на миналия век в списанието „Redbook “, но досега не бяха публикувани в книга. Те включват популярни персонажи като слона Хортън, злодея Гринч, както и забравени герои като съществото Куъгърбърг. Книгата е подходяща както за децата, които не са запознати с творчеството на д-р Сюс, така и за най-запалените му фенове.

Д-р Сюс е псевдоним на американския писател, поет и художник Тиодор Гайзъл. Той е роден през 1904 г. Публикувал е общо 46 книги. По-известни са „The Cat in the Hat”, „Horton Hears a Who!”, „Fox in Socks”. Творчеството му е адаптирано на големия и малкия екран, както и на театралната сцена. На неговия рожден ден, 2 март, се отбелязва Деня на националното четене в САЩ. Умира през 1991 г.

Свързани заглавия
5 житейски урока от детските книги на д-р Сюс

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …