Начало / Свят / Пазарът на детски книги във Великобритания бележи прогрес от 10% през 2014 г.

Пазарът на детски книги във Великобритания бележи прогрес от 10% през 2014 г.

Пазарът на детски книги в Обединеното кралство бележи прогрес от 10% от началото на годината спрямо същия период през 2013 г., съобщи thebookseller.com. Това ще бъде водеща тема за дискусия на предстоящата конференция, посветена на този сектор от бизнеса с книги, „Bookseller Children’s Conference“. Тя ще се проведе на 25 септември в Лондон.

Според данни на „Nielsen BookScan“, потребителите са похарчили 187,9 милиона паунда за детски книги през първите 8 месеца от годината. Ако тенденцията се запази до края на 2014 г., то се очаква стойността на пазара на детска литература да се равнява на 337 милиона паунда. Така тази година ще се превърне в най-добрата за този пазар от 1998 г. насам. Детските книги от всички категории се продават по-добре от през 2013 г., с изключение на четивата за деца в предучилищна възраст, които бележат минимален спад от едва 2%.

На „Bookseller Children’s Conference“ ще се дискутират причините този сектор да е толкова успешен и какви са перспективите пред него. Участие ще вземат Джон Луис, който отговаря за статистическите данни в „The Bookseller“ и Ан-Джанин Мъртоу, изпълнителен директор на детския отдел на издателството „HarperCollins“. Писатели и други експерти в сферата също ще присъстват.

Фото: thebookseller.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …