Начало / Свят / Най-платената жена в САЩ написа книга за виртуалния човек

Най-платената жена в САЩ написа книга за виртуалния човек

Мартин Ротблат (59) – най-високоплатената жена, ръководеща американска компания, ще публикува книга, озаглавена „Виртуалният човек – обещанията и гибелта на цифровото безсмъртие“, съобщи в. „Кориере дела сера“, цитиран от „Дарик”.

Любопитен факт е, че дамата, основала фармацевтичната компания „United therapeutics”, е била мъж до 1994 г. Миналата година тя е спечелила 38 милиона долара, а компанията й се оценява на 5 милиарда долара. В списъка на 200-те най-високоплатени американски шефове има само 11 жени и на челна позиция е именно Ротблат.

През 1995 г. Ротблат описва историята си в книга, озаглавена „Апартейдът на половете“, в която излага теорията, че разделението на мъже и на жени е погрешно, както разделението на бели и на цветнокожи.

Ротблат освен това се интересува и от изкуствения интелект и има говорещ робот, който е проектиран по модел на половинката й Бина Аспен.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …