Начало / България / „Нощта на музеите“ отново гостува в „Хеликон Пловдив Център“

„Нощта на музеите“ отново гостува в „Хеликон Пловдив Център“

За поредна година превърналата се в традиция у нас „Нощ на музеите и галериите“ ще гостува в най-голямата книжарница на „Хеликон“ в страната – „Пловдив – Център“.  Нощта на музеите под Тепетата ще се проведе на 12 и 13 септември. По този повод книжарницата ще работи и с удължено работно време – до 01:00 ч.

На 13 септември, събота, от 20:00 часа в книжарницата на ул. „Княз Александър Іви“ № 29. ще се продължи проектът  Поетически трубадурски двубои от  програмата „Култура и клуб“ . Водещ ще бъде Петър Чухов, а участници – Петър Краевски и Стоян Терзиев.

Проектът Поетически трубадурски двубои цели да събере на едно място автори, които иначе трудно биха могли да се срещнат на литературни четения или по страниците на периодичните издания. От една страна това довежда различна публика и дава шанс на всеки от участниците да се представи пред нова аудитория, от друга – демонстрира как коренно различни като поетическо мислене творци подхождат към общи теми и проблеми. Формата на проявите – „трубадурски двубои” – създава атмосфера на непринуденост, ангажира публиката пряко в подкрепа на „своя” автор и във внимателно преценяване на неговите и „чуждите” достойнства.

Книги от Петър Чухов тук

Книги от Стоян Терзиев тук

Книги от Петър Краевски тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. Петър Краевски победи Стоян Терзиев. Резултатът е от двубоя е следния: Петър Краевски – 240 гласа, Стоян Терзиев – 99 гласа. Честито!