Начало / Свят / Би Би Си прави радиопиеса по „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън

Би Би Си прави радиопиеса по „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън

Би Би Си ще направи радиопиеса по популярната творба „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън, съобщи nerdist.com. Историята, която е с комедиен характер, проследява обединяването на сили на ангел и демон, които трябва да предотвратят апокалипсиса. Режисьор ще бъде Дирк Магс. Радиопиесата ще се излъчи през декември и ще се състои от 5 епизода по 30 минути, плюс едночасов финал на Коледа.

Радиопиесите са много популярни в Обединеното кралство. Магс е режисирал подобна адаптация на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ от Дъглас Адамс. През миналата година беше излъчена радиопиеса по „Никога, никъде, никой“, отново от Геймън. Участваха холивудските звезди Бенедикт Къмбърбач и Джеймс Макавой.

Работата по адаптирането на „Добри поличби“ вече е започнала. Нийл Геймън ще следи процеса отблизо и ще бъде силно ангажиран с проекта.

Романът „Добри поличби“ е публикуван през 1990 г.  Той в голяма степен иронизира култовия хорър филм от 1976 г. „Поличбата“. Произведението е достъпно и в родните книжарници.

„Добри поличби“ тук

Книги от Тери Пратчет тук

Книги от Нийл Геймън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dante

Редактираха Данте в опит за повече коректност

700-годишнината от смъртта на великия поет честваме през 2021-а Пасажи, които са обидни за исляма, …