Начало / Свят / Би Би Си прави радиопиеса по „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън

Би Би Си прави радиопиеса по „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън

Би Би Си ще направи радиопиеса по популярната творба „Добри поличби“ от Тери Пратчет и Нийл Геймън, съобщи nerdist.com. Историята, която е с комедиен характер, проследява обединяването на сили на ангел и демон, които трябва да предотвратят апокалипсиса. Режисьор ще бъде Дирк Магс. Радиопиесата ще се излъчи през декември и ще се състои от 5 епизода по 30 минути, плюс едночасов финал на Коледа.

Радиопиесите са много популярни в Обединеното кралство. Магс е режисирал подобна адаптация на „Пътеводител на галактическия стопаджия“ от Дъглас Адамс. През миналата година беше излъчена радиопиеса по „Никога, никъде, никой“, отново от Геймън. Участваха холивудските звезди Бенедикт Къмбърбач и Джеймс Макавой.

Работата по адаптирането на „Добри поличби“ вече е започнала. Нийл Геймън ще следи процеса отблизо и ще бъде силно ангажиран с проекта.

Романът „Добри поличби“ е публикуван през 1990 г.  Той в голяма степен иронизира култовия хорър филм от 1976 г. „Поличбата“. Произведението е достъпно и в родните книжарници.

„Добри поличби“ тук

Книги от Тери Пратчет тук

Книги от Нийл Геймън тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …