Начало / България / Адвокат написа „Наръчник срещу монопола Топлофикация“

Адвокат написа „Наръчник срещу монопола Топлофикация“

Пътеводител за хора, които ще се сблъскат с институционалния монопол на “Топлофикация“, написа адвокат Данчо Стоянов. Авторът е известен с многобройните си дела срещу фирмите монополисти. Целта му е да запознае хората с проблемите, които ги очакват и с пътищата за вземане на решение и решаване на проблемите.

„Надявам се всички, които прочетат тази книга да са наясно, че всичко зависи от нас самите, защото няма по-голяма сила от обединен народ, който знае цената на свободата и я защитава“, пише в увода на „Наръчник срещу монопола Топлофикация“.

„В изданието могат да бъдат намерени алтернативни решения на казуси, свързани с институционалния монопол на дружеството“, заявява Стоянов, цитиран от БГНЕС.

Той пренася в книгата искови молби за провъзгласяване на нищожност на съдебно решение на първа инстанция по дела срещу „Топлофикация“, с което дава възможност на други ощетени да го използват като прецедент.

Засега не е ясно как ще се разпространява книгата.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …

Един коментар

  1. Справедливо ли е за 2/две/ ТРЪБИ ( и то ръждиви-КОРОЗИРАЛИ, с изтекъл вече срок на експлоатация), които ТЪРГОВЕЦА НА ТОПЛОЕНЕРГИЯ не желае ПРЕДНАМЕРЕНО нито да ги изолира, нито да ги премести по друг начин, да посяга да ЗАГРАБИ жилището ти и имуществото ти, за което цял живот си работил по времето на т.н. „социализъм”. Ако това не е ГРАБЕЖ, то какво тогава е ГРАБЕЖ?
    Чл. 153. (6) (Изм. – ДВ, бр. 74 от 2006 г.) от Закона за енергетиката е в нарушение на всякакви морални и човешки закони, включително и правилата и законите на ЕС. Закона в тази си част е противоконституционен и Решение №5 на ВКС от22.10.2010 год. е подигравка с обикновените български граждани.
    Моля вземете незабавни и енергични мерки и отменете чл. 153. (6) (Изм. – ДВ, бр. 74 от 2006 г.) от Закона за енергетиката и всички други членове, точки и подточки, които го подкрепят и дават право на МОНОПОЛА-топлофикация да съди и ЗАГРАБИ имуществото и единственото жилище на всеки сиромах-българин, работил цял живот за него по време на т.н. „социализъм“, който не може и не иска да ползва „услугите“ на новите българи-робовладелци. Така като представители в Народното събрание ще станете „народни”, а не „монополни представители”, съучастници на монополите – ГРАБИТЕЛИ.