Начало / Свят / 10 вдъхновени от литературата бири

10 вдъхновени от литературата бири

Лятото е в разгара си, а бирата е предпочитаната и най-подходяща напитка при високите температури. Сайтът bookriot.com ни представя няколко марки бири, вдъхновени от литературата.

„Престъпление и наказание“ от „Stone Brewing Co.“ в Ескондидо, Калифорния. Пивоварите са вдъхновени от руския класик Фьодор Достоевски.

„Death of a Contract Brewer“ от „HE’BREW Beer“ в Ню Йорк. Тази бира е вдъхновена от творбата на Артър Милър, „Смъртта на търговския пътник“.

„Игра на тронове“ от „Ommegang Brewery in Cooperstown“ в Ню Йорк. Тази марка бира се разпространява в партньорство с канала „HBO“, който излъчва сериала по фентъзи епоса на Джордж Р. Р. Мартин.

„Inferno Ale“ от „Lost Abbey“ в Сан Маркос, Калифорния. Бирата е именувана на последния роман на Дан Браун „Ад“, който е международен бестселър.

„Mephistopheles Stout“ от „Avery Brewing“ в Боулдър, Колорадо. Тази бира е кръстена на Мефистофел – герой от „Фауст“ на Йохан Волфганг Гьоте.

„Odyssey IPA“ от „Deschutes Brewery “ в Бенд, Орегон. Вдъхновение е класиката „Одисей“ на Джеймс Джойс.

„Плиний Стари“ от „Russian River Brewing Company“ в Грийнвил, Калифорния. Бирата носи името на древноримския учен и автор.

„Shakespeare Oatmeal Stout“ от „Rogue Ales“ в Портланд, Орегон. Това пиво носи името на най-великия драматург – Уилям Шекспир.

„Tart of Darkness“ от „The Bruery“ в Пласентия, Калифорния. Наименованието на бирата съвпада с фамилията на признатата писателка Дона Тарт.

„Two Hearted Ale“ от „Bell’s Brewery“ в Каламазу, Мичиган. Името на тази бира произлиза от разказа на Ърнест Хемингуей, „Реката с две сърца“.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …