Начало / Свят / Петокласници написаха книга за суматрийските носорози. Призовават да се спаси редкия животински вид

Петокласници написаха книга за суматрийските носорози. Призовават да се спаси редкия животински вид

Петокласници в Бруклин, Ню Йорк, написаха книга с цел да помогнат за спасяването на суматрийските носорози, съобщи nationalgeographic.com. Произведението „One Special Rhino: The Story of Andatu“ е дело на ученици от „P.S. 107 John W. Kimball Learning Center“. Творбата е вдъхновена от историята на суматрийския носорог Андату, роден в Индонезия. Целта е по този начин да се отправи призив за запазване на редкия животински вид.

В училището разделили всички петокласници на групи – писатели, илюстратори и дизайнери на книгата. Някои от децата в началото не са искали да участват в написването на творбата, но постепенно всички са се привързали към каузата.

Суматрийските носорози са много рядък вид, който е под голяма опасност. Учените са на мнение, че от тях не са останали повече от 100 животни. Спадът през последните 20 години е 50%. Андату е първият такъв носорог, роден в специален резерват в Индонезия. Въпреки че в началото имал проблеми с дишането, той оцелява. Това дава надежда за спасяването и продължаването на вида.

От 2007 г. има голям черен пазар за носорогова кост. Тя се търси много особено в Азия, където беше разпространен слуха, че екстракт от нея помага при рак и импотентност. Това доведе до увеличаване на случаите на бракониерство.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …