Начало / Свят / Джеймс Ролинс публикува 10-ти роман от поредицата си за отряд „Сигма Форс“

Джеймс Ролинс публикува 10-ти роман от поредицата си за отряд „Сигма Форс“

Един от най-хитовите автори – Джеймс Ролинс, продължи поредицата си за отряд „Сигма Форс“ с нов роман, съобщи „USA Today“. Творбата на Ролинс, 10-та от серията, е със заглавие„The Sixth Extinction“  и вече е в американските книжарници. Героят Грей Пиърс е поставен пред почти непреодолима задача – да спре унищожението на човечеството. Издателство е „William Morrow“.

Отдалечена военна база за научни изследвания изпраща зов за помощ, завършващ със смразяваща команда,– „Убийте ни“. Персонал от други бази отива да разбере какво става и открива, че всичко е изтребено – мъртви са не само учените, но всичко в рамките на 100 квадратни километра – животни, растения, дори бактерии.

Грей Пиърс и неговия отряд „Сигма Форс“ трябва да се изправят срещу заплаха от далечно минало, която може да заличи живота на планетата Земя. Следвайки изгубена карта от древността, те откриват истината за древен континент, за смърт, която е била замръзнала много години под километри лед, но е намерила своя път към повърхността. Отрядът ще трябва да разплете мистерии, датиращи от хилядолетия, за да спаси човечеството. Но не е ли вече твърде късно?

Джеймс Ролинс е псевдоним на американския писател Джеймс Чайковски, роден през 1961 г. Публикувал е и като Джеймс Клемънс. Преди да стане автор „на пълен работен ден”, се е занимавал с ветеринарна медицина. Също така е и професионален водолаз. Казва, че черпи вдъхновение от Жул Верн, Хърбърт Уелс, Едгар Бъроуз, Франк Баум и К. С. Луис. Много негови книги са преведени на български, сред които “Кръвна линия”, „Дяволската колония”, “Олтарът на рая”, “Ключът на Страшния съд” и др.

Свързани заглавия
Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел публикуваха втората част от поредицата за Ордена на Сангвинистите
Джеймс Ролинс с нов роман

Книги от Джеймс Ролинс тук

Прочетете още

КНИЖАРЯТ Рали

Кошмари

Ралица Маркова, Хеликон Витоша В „Нощната къща“ от Ю Несбьо четиринайсетгодишният Ричард, аутсайдерът в училище, …