Начало / Свят / Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел публикуваха втората част от поредицата за Ордена на Сангвинистите

Джеймс Ролинс и Ребека Кантрел публикуваха втората част от поредицата за Ордена на Сангвинистите

Нов роман от автора на бестселъри Джеймс Ролинс е на американския книжен пазар. Това е „Innocent Blood“, съобщи „USA Today“. Ролинс отново си партнира с Ребека Кантрел, с която написаха „Кървавото евангелие“. Новата творба комбинира в себе си история за свръхестествена мистерия и апокалиптично пророчество. Произведението е издадено от „William Morrow“ и е 448 страници.

Археоложката Ерин Грейнджър отново се сблъсква с Ордена на Сангвинистите. Това е тайна организация, която трябва да защитава света от същества, които се крият в сенките и не бива да се показват. Грейнджър ще си партнира със сержант Джордан Стоун в разплитането на тази мистерия. За да спаси света от тотално унищожение, което му готви всесилно зло, археоложката трябва да открие тайна от ранните години на Исус Христос. Стоун и Грейнджър ще обиколят Светите земи, катакомбите на Рим, ще се гмурнат в ледените дълбини на Северния ледовит океан, ще плават през Средиземно море и ще стигнат дори портите на Ада, в опит да променят съдбата на човечеството.

Това е втора книга от поредицата за Ордена на Сангвинистите, която Ролинс и Кантрел започнаха с „Кървавото евангелие“.

Джеймс Ролинс е псевдоним на американския писател Джеймс Чайковски, роден през 1961 г. Публикувал е и като Джеймс Клемънс. Преди да стане автор „на пълен работен ден”, се е занимавал с ветеринарна медицина. Също така е и професионален водолаз. Казва, че черпи вдъхновение от Жул Верн, Хърбърт Уелс, Едгар Бъроуз, Франк Баум и К. С. Луис. Много негови книги са преведени на български, сред които “Кръвна линия”, „Дяволската колония”, “Олтарът на рая”, “Ключът на Страшния съд” и др.

Ребека Кантрел е авторка на трилъри и мистерии. Често нейни книги са били в бестселър листите на „Ню Йорк таймс“. Сред нейните произведения са „A Game of Lies“, „A City of Broken Glass“, „A Trace of Smoke“. Писала и под псевдонима Бека Блек. Кантрел е печелила наградите „Брус Алегзандър“ и „Macavity“.

Кървавото евангелие“ тук

Книги от Ролинс тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …