Начало / Свят / Читателите ще помогнат за разкриването на корицата на новия роман на Стивън Кинг

Читателите ще помогнат за разкриването на корицата на новия роман на Стивън Кинг

Читателите ще имат дейно участие в разкриването на корицата на новия роман на Стивън Кинг, „Revival“, съобщи „Гардиън“. Очаква се тя да бъде показана днес, като отделните компоненти ще бъдат разкрити един по един, когато всеки елемент получи достатъчно харесвания и споделяния в профила на автора във „Фейсбук“. Веднъж щом цялата корица е разкрита, тя ще бъде интерактивна и ще даде на почитателите на Кинг следи относно съдържанието на произведението.

„Revival“ ще излезе на англоезичния книжен пазар на 11 ноември. Романът ще бъде 58-ми за Кинг, който не показва никакви признаци за забавяне, макар да наближава своя 67-ми рожден ден. Творбата ще бъде втора за него за тази година и завръщане към запазената му марка – жанра ужаси. Кинг се отклони към детективската проза с „Mr. Mercedes“, който излезе през юни.

„Revival“ ще разказва за харизматичен свещеник, който идва в малък град в Нова Англия. Действието се развива преди повече от 50 години. Името на свещеника е Чарлс Джейкъбс и той обещава да промени и съживи местната църква и града като цяло, заедно с красивата си съпруга. Когато обаче го поразява трагедия, Джейкъбс се отрича от Бог и напуска града. Той се среща с Джейми Мортън. Мортън, който е бил обещаващо дете, е тръгнал по лош път и вече прехвърлил 30-те, е наркоман и отчаян човек. Двамата сформират партньорство в името на злото, превхвърлящо най-смелите представи.

Свързани заглавия
Стивън Кинг се завръща към жанра ужаси с нов роман през ноември

Роман за сериен убиец от Стивън Кинг излиза през 2014 г.

14 любопитни факта за Стивън Кинг

Стивън Кинг: Богатите трябва да плащат по-големи данъци

Книги от Стивън Кинг тук

Фото: facebook.com/stephenkingbooks

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …