Начало / България / Класиката на Джон Брейн за висшето общество – отново на пазара

Класиката на Джон Брейн за висшето общество – отново на пазара

Превърналият се в класика двутомник на Джон Брейн за висшето общество в Англия през 50те отново е на българския книжен пазар. Наскоро издателство „Сиела“ пусна новото издание на „Път към висшето общество“, а до дни се очаква и продължението – „Живот във висшето общество“.

Брейн (1922–1986) е британски писател и представител на популярния в английската литература кръг „сърдити млади хора“. Като млад пише стихове и разкази, но не ги публикува. Автор е на повече от десет романа, става популярен най-вече с „Път към висшето общество“ и „Живот във висшето общество“.

„Път към висшето общество“ е два пъти екранизиран – през 1959 и 2012 г. Първата лента е с режисьор Джак Клейтън и печели две награди Оскар – за най-добра главна женска роля на Симон Синьоре и за най-добър адаптиран сценарий на Нийл Петерсън. Филмът има още три номинации, включително и за главна мъжка роля на Лорънс Харви и за най-добър филм.

Сюжетът разкрива историята на Джо Лемптън – млад, привлекателен и чаровен мъж, израснал в малък  провинциален град, възпитан в духа и традициите на „добрата стара Англия“. Родителите му са убити през войната от бомба, паднала върху родната му къща.  У Джо постепенно се засилва амбицията на всяка цена да постигне добра кариера и да заживее сред „висшето общество“. Премества се в Уорли, намира обещаваща работа и не след дълго в него се влюбва 19-годишната Сюзън Браун – от известен род, която може да му осигури мечтания успех, власт и богатство. Истинската любов обаче той открива с омъжената и по-възрастна от него Алис Айсджил. Среща се с нея тайно, но скоро всички разбират за връзката им. Макар Джо да изпитва ненавист към порядките на висшата класа, избира брака с богатата наследница, който ще му донесе охолния живот.

„Път към висшето общество“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …