Начало / Свят / Карта за библиотека на Елвис Пресли като ученик отива на търг

Карта за библиотека на Елвис Пресли като ученик отива на търг

Карта за библиотека, която е била притежание на Елвис Пресли, ще бъде изложена на търг, съобщи информационна агенция „Ройтерс“. Картата от времето, когато Краля на рока е бил в седми клас и на нея е най-ранния му подпис. Търгът, на който ще бъдат продадени и други ценни вещи на великия певец, ще се проведе в Мемфис на 14 август.

Сред тях са сценария на филма „Love Me Tender“ по едноименната балада на Пресли. Също така инкрустирана с 24 диаманта висулка, носена от изпълнителя на среща с президента Ричард Никсън през 1970 г. Почитателите на Елвис ще могат да започнат наддаването още на 1 август на сайта Graceland.com. Вещите са на австралийския колекционер Грег Пейдж, основател на детската музикална група „The Wiggles“.

Търгът, който ще бъде предаван пряко в интернет, ще се проведе във втория най-посещаван дом в САЩ след Белия дом – имението „Грейсленд“, в което Елвис е живял. Той ще бъде част от седмицата, посветена на Пресли, от 9 до 17 август. Всяка година хиляди фенове се събират, за да отбележат годишнината от смъртта на певеца, която се навършва на 16 август. Той умира през 1977 г.

Свързани заглавия
Биография на Елвис излиза в края на месеца

Библия с бележки от Елвис Пресли е обявена за продажба

Кралят на рокенрола обожавал комиксите

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …