Начало / Свят / Кралят на рокенрола обожавал комиксите

Кралят на рокенрола обожавал комиксите

Книгата „Графичен Елвис“ разкрива как супергероите са повлияли на живота му

Кралят на рокенрола Елвис Пресли обожавал комиксите. Как супергероите в тях са повлияли на неговия личен и професионален живот става ясно в новата книга „Графичен Елвис”, пише „USA Today”. Изданието е в ограничен тираж – 2 500 копия на цена 195 долара бройката, и ще бъде на пазара в САЩ по-късно това лято.

Книгата съдържа илюстрации на някои от най-добрите художници в жанра като Пол Поуп и Грег Хорн. От тях разбираме, че певецът обичал да яде сандвичи с фъстъчено масло и банан, харесвал бойното изкуство карате и изпитвал страст към комиксите.

През 1971 г. Елвис е обявен за един от най-влиятелните млади хора и по този повод казва: „Когато бях дете, аз бях мечтател. Четях комикси и бях главният герой. Затова всяка мечта, която съм имал, се е сбъднала стотици пъти”.

Американският певец и актьор е роден през 1935 г. Той е един от най-влиятелните музиканти на ХХ век, наричан е Кралят на рокенрола и е най-продаваният солов изпълнител в историята на музиката – албумите му са изтъргувани в над 600 милиона тираж. Елвис почина през 1977 г. след злоупотреба с наркотици.

Фото:en.wikipedia.org

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …