Начало / Свят / Дейвид Мичъл ще публикува нов разказ в „Туитър“

Дейвид Мичъл ще публикува нов разказ в „Туитър“

Известният писател Дейвид Мичъл ще използва социалната мрежа „Туитър“, за да представи на читателите нов разказ, съобщи „Гардиън“. Произведението е озаглавено „The Right Sort“ и разказва за момче, което се пристрастява към хапчетата валиум на своята майка. Така Мичъл върви по стъпките на автори като Филип Пулман, Нийл Геймън и Дженифър Игън, които също са използвали „Туитър“, за да представят своето творчество.

Разказът ще бъде публикуван през следващите 7 дни. Той ще бъде разделен на около 280 части от 140 символа, колкото са максималния разрешен брой в съобщение в социалната мрежа. Мичъл откри нов профил за творбата си – @david_mitchell. Досегашният му профил, @mitchell_book, се използваше единствено за нова информация, свързана с книгите на автора.

Мичъл стартира инициативата с цел промотиране на новия му роман. „The Bone Clocks“ ще бъде на англоезичния книжен пазар от 4 септември тази година. Действието в книгата ще се развива в същия фиктивен свят, в който и това в разказа.

Писателят сподели:

„Ограничението от 140 символа ме кара да се чувствам като в усмирителна риза. Момчето в разказа харесва валиума, защото той намалява ефекта на бъркотията в света и я превръща в малки вълнения. Всъщност момчето мисли сякаш е в „Туитър“.

Дейвид Мичъл е английски писател, роден през 1969 г. Известен е най-вече с книгите си „number9dream” и „Облакът Атлас”, които са били номинирани за „Букър”. „Облакът Атлас”, както и „Хилядите есени на Якоб де Зут” са преведени на български език. В творчеството си Мичъл често задава универсалните въпроси за проблемите на човечеството.

Свързани заглавия
Издателство се договори с Дейвид Мичъл за следващите му 3 книги

Нов роман от Дейвид Мичъл излиза през есента на 2014 г.

Авторът на „Облакът атлас” преведе книга на дете от Япония, страдащо от аутизъм
12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях
Тази есен излиза филмът по „Облак Атлас” от Дейвид Мичъл
88 книги, които формираха Америка

Книги от Дейвид Мичъл тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …