Начало / Свят / Издателство се договори с Дейвид Мичъл за следващите му 3 книги

Издателство се договори с Дейвид Мичъл за следващите му 3 книги

Британското издателство „Sceptre” се договори с Дейвид Мичъл за следващите му 3 книги, съобщи thebookseller.com. Става въпрос за два романа, както и продължението на „The Reason I Jump”. Първият от романите ще бъде публикуван през 2018 г., а продължението – през 2015 г. Правата за публикуване на книгите в САЩ бяха взети от „Random House”.

„The Reason I Jump” е книга на младия японски писател Наоки Хигишида, който страда от аутизъм. В произведението той описа какво е да израснеш със синдрома. Дейвид Мичъл преведе творбата на английски език, заедно със своята съпруга, и тя беше публикувана на англоезичния пазар през 2013 г. Произведението включва и разсъждения на Мичъл върху проблема.

Припомняме, че следващата книга на Мичъл, „The Bone Clocks”, ще бъде на книжния пазар по-късно тази година – тя ще излезе на 4 септември. Романът ще бъде издаден отново от „Sceptre”.

Дейвид Мичъл е английски писател, роден през 1969 г. Известен е най-вече с книгите си „number9dream” и „Облакът Атлас”, които са били номинирани за „Букър”. „Облакът Атлас”, както и „Хилядите есени на Якоб де Зут” са преведени на български език. В творчеството си Мичъл често задава универсалните въпроси за проблемите на човечеството.

Свързани заглавия
Нов роман от Дейвид Мичъл излиза през есента на 2014 г.

Авторът на „Облакът атлас” преведе книга на дете от Япония, страдащо от аутизъм
12 книги, които е добре да се прочетат, преди да се гледат филмите по тях
Тази есен излиза филмът по „Облак Атлас” от Дейвид Мичъл
88 книги, които формираха Америка

Книги от Дейвид Мичъл тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …