Начало / Интервюта / Силвейн Рейнард: Написах „Изкуплението на Гейбриъл” специално за читателите

Силвейн Рейнард: Написах „Изкуплението на Гейбриъл” специално за читателите

Казват, че първата година от брака е най-трудната. Силвейн Рейнард – автор на „Адът на Гейбриъл” и „Екстазът на Гейбриъл”, сякаш е използвал тази фраза за мото на своята трета книга „Изкуплението на Гейбриъл”, която ще бъде на българския книжен пазар от 14 юли .

Писателят продължава да не издава своята самоличност. Малкото, което е ясно за него, е, че е канадец и че се представя за мъж. Мистерията около личността му събужда все по-голямо любопитство у почитателките му, а героят му – загадъчният секси учен професор Гейбриъл Емерсън, разгорещява фантазиите на хиляди жени. Неслучайно читателите се вълнуват дали има нещо общо между двамата. Феновете на романите очакват трилогията да бъде филмирана, а един от най-предпочитаните от тях актьори за главната роля е сексапилният Хенри Кавил – външният му вид, класа и изтънченост  въплъщават образа на Професора.Предлагаме ви интервюто с Рейнард, дадено за henrycavill.org.

––––––––

Когато започнахте да пишете, смятахте ли, че ще постигнете такъв успех?

–          Абсолютно не. Когато започнах да пиша за професор Емерсън, не очаквах въобще някой да прочете за него. Цялото това преживяване надмина всичките ми очаквания.

 Имаше известно разстояние между първите две книги „Адът на Гейбриъл” и „Екстазът на Гейбриъл” и третата – „Изкуплението на Гейбриъл”. Беше ли ви трудно да се върнете отново към историята?

–          Когато изграждах сюжета, си представях само две части. След това бях затрупан от съобщения и писма на читатели, които искаха трета книга. В съзнанието си знаех какво се случва с Емерсън след края на втората част „Екстазът на Гейбриъл”, но не го бях оформил напълно като идея. След като го направих, думите дойдоха от само себе си.

Коя от трите книги ви бе най-трудно да напишете?

–          „Изкуплението на Гейбриъл” бе предизвикателство, защото не бе част от първоначалния ми замисъл. Но мисля, че именно с нея се гордея най-много. Написах я специално за читателите си и се надявам, че ще им хареса.

Каква част от образа на Гейбриъл Емерсън е част от характера на Силвейн Рейнард?

–          Мисля, че в известен смисъл наистина голяма част от мен присъства в неговия образ. Но за разлика от него аз се опитвам много усърдно да не изпускам нервите си и да не казвам неща, с които да нараня другите хора.

 В повечето анкети читателите избират актьора Хенри Кавил за ролята на Гейбриъл в евентуален филм. Можете ли да си го представите да я изиграе?

–          Трудно ми е да стоя встрани от този спор, защото ценя мнението на читателите си. Определено поддръжниците на Хенри Кавил са много ентусиазирани.

 Завършена ли е вече историята на Гейбриъл и Джулия?

–          Не е задължително. Професора се появява бегло и в новата ми книга „The Raven“. А след това? Ще видим…

 Разкажете ни нещо повече за новата поредица.

–          Новият ми роман се казва „The Raven“ и е първи от нова серия. Това е паранормална любовна история, развиваща се в съвременна Флоренция. Както споменах, читателите ще видят Професора в камео роля, а ще има и много други познати персонажи от поредицата за Гейбриъл и Джулия.

Свързани заглавия
Силвейн Рейнард: Съблазняването започва от ума

Не мисля да изоставям темите за любовта и сексуалността

Трилогията на Силвейн Рейнард тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

382972855_7711095375606373_53993677063837781_n

Хартиената книга остава по-дълго в главите ни

Четем я по-внимателно и с повече удоволствие Сравненията между електронни и класически книги от хартия …