Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин към тези, които смятат, че няма да доживее да завърши „Песен за огън и лед“: Майната ви!

Джордж Р. Р. Мартин към тези, които смятат, че няма да доживее да завърши „Песен за огън и лед“: Майната ви!

Писателят Джордж Р. Р. Мартин намери за обидни твърденията, че е възможно да не доживее да завърши своята епична фентъзи сага „Песен за огън и лед“. 65-годишният автор е публикувал едва 3 книги от поредицата от 2000 г. насам като последната, пета част, излезе през 2011 г. Мартин продължава да не казва кога читателите могат да очакват да излезе шестия роман.

Ето какво каза писателят пред швейцарския ежедневник „Tages-Anzeiger“:

„Намирам този въпрос за доста обиден, когато разни хора започнат да спекулират със смъртта и здравето ми. Към тези хора: майната ви!“, сподели той и показа среден пръст на камерата.

Авторът на сагата признава, че трябва да ускори писането си заради телевизионния сериал, който се прави по книгите му. Вече са адаптирани 4 от публикуваните 5 книги. Мартин отбеляза още, че събитията по промотирането на сериала са много приятни, но отнемат време и го забавят. Той пише само, когато е у дома си, на стара компютърна програма от 80-те години.

От 2011 г. насам са излезли няколко глави и откъси от шеста част, „The Winds of Winter“, но дата за публикация все още няма. Мартин коментира:

„Загрижен съм повече за качеството, отколкото за скоростта. Научната фантастика и фентъзи жанра са не по-малко сериозни от всяка друга литературна форма. Персонажите са важни, прозата е важна. Пак става въпрос за вътрешния конфликт на човешкото сърце. Останалото е мебелировка“.

Свързани заглавия
Джордж Р. Р. Мартин се присъедини към „Туитър”

Джордж Р. Р. Мартин прадлага шанс на всеки да влезе в следващия му роман

Поредицата „Песен за огън и лед“ може да бъде и от 8 книги

Джордж Р. Р. Мартин показа корицата на нова книга за света на поредицата „Песен за огън и лед”
Джордж Р. Р. Мартин публикува глава от следващата част на „Песен за огън и лед”

Излезе параграф от новата книга на Джордж Р. Р. Мартин от поредицата „Песен за огън и лед”

„Песен за огън и лед“ тук

Блогът на Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. С лека забележка към статията:
    Всъщност не са филмирани първите 4 книги,а първите 3.Третата книга е разделена от 3-ти и 4-ти сезон 😉 Хората да не се бъркат.3212