Начало / Критика / 10 знака, че четенето е превзело живота ви

10 знака, че четенето е превзело живота ви

Четенето е една от най-приятните и полезни дейности. Дали обаче може да се стигне прекалено далеч? Сайтът thoughtcatalog.com  отбелязва 10 знака, че четенето тотално е превзело живота ви.

1. Сънувате героите от книгата, която четете в момента. Дали сте в любовна сцена с красив герой/героиня или спасявате света с измислен специален агент, фактът, че лягате да спите не означава, че се разделяте с персонажите в книгата, която четете.

2. Повече не искате да останете в реалността. Книгите ви дават шансове да избягате от сивото ежедневие и вие използвате всеки един тях.

3. Измисляте си алтернативни сценарии, в които вие участвате в сюжета на книга. Кой не иска да се изправи срещу Волдемор заедно с Хари, Рон и Хърмаяни? Да, препятствията пред тях са ужасяващи, но е забавно да си измисляме.

4. Отказвате семейни сбирки и срещи с приятели, за да останете у дома и да четете. Нищо не е по-примамливо от измисления свят, който ви представя поредния роман.

5. Прекарвате половината от дните, приличайки на зомби, защото наистина трябваше да останете до късно предната вечер и да прочетете още една глава. Близките ви се тревожат за вашето здраве.

6. Ако някой има лошо мнение за книга, която харесвате, реагирате сякаш става дума за лична обида. Такъв човек няма място в живота ви.

7. Когато завършите поредица, преминавате през период, в който нещо липсва в живота ви. Когато героите си отиват, те отнасят част от сърцето ви със себе си.

8. Когато някой хареса книга, която и вие харесвате, веднага ставате най-добри приятели. От какви други качества би могъл да се нуждае човек, за да ви е приятел, нали така?

9. Хората никога не отговарят на очакванията ви. Сравнявате всеки с различни персонажи, като например Огъстъс Уотърс.

10. Независимо колко книги четете, никога не ви омръзва. Онова чувство, което ви обзема, когато се гмурнете в хубава история. Ускорението на пулса преди последната глава и наближаването на развръзката. Нищо не може да се сравни с тези емоции.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. При мен важи номер седем