Начало / Свят / Майкъл Джексън си купил цяла книжарница, разказват гардовете му в книга

Майкъл Джексън си купил цяла книжарница, разказват гардовете му в книга

Бодигардовете на Майкъл Джексън публикуваха книга за последните години от живота на Краля на попа, съобщи британският таблоид „Мирър”. „Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days” от Бил Уитфийлд и Джавон Биърд с Танър Колби е вече на англоезичния книжен пазар. Творбата е фокусирана върху последните 2 години и половина от живота на Джексън, през които Уитфийлд и Биърд са с него и децата му през цялото време.

Според книгата, в края на живота си един от най-знаменитите изпълнители е самотен, тъжен и объркан. Той дори в един момент бил толкова разорен, че бодигардовете работили 4 месеца без заплащане. Певецът живял единствено за децата си – Принс, Парис и Бланкет, които сега са съответно на 17, 16 и 12 години.

„Ние работихме за г-н Джексън, а не за Краля на попа. Виждахме го като мъж и баща. Справяше се много добре като родител и внимаваше за всичко – помагаше им за домашните, грижеше се да се хранят правилно и ги слагаше да спят”, споделят Уитфийлд и Биърд.

Двамата са убедени, че техният бивш работодател не е бил педофил. Те дори описват аферите му с 2 жени – едната наричана Приятелка, а другата – Цвете. След делата за насилие над деца срещу Джексън през 2005 г., той напуска убежището си в Калифорния. Пътува известно време преди да се установи в Лос Анджелис. Живял в голяма къща, която мразел.

„Той беше наистина ексцентричен. Влизаше в магазин и купуваше всичко. Купуваше хиляди книги. Веднъж дори купи цяла книжарница. Децата му се маскираха и се наричаха с кодови имена, докато са навън. Това е всичко, което познаваха. В къщата му нямаше интернет, малките не гледаха нормална телевизия и не можеха да видят какъв е публичният му имидж”.

Животът на наследниците на изпълнителя също не е щастлив. Макар да се наслаждават на лукс – организирали се големи партита за рождени дни, магазини и кина затваряли, за да гледат филми и да пазаруват необезпокоявани, те са самотни. Не ходят на училище, учат у дома и нямат приятели.

Джексън бил параноичен на тема безопасност. Децата били неразделни с бодигардовете и детегледачките си. Паник бутони са инсталирани навсякъде. Въпреки това, той проверявал редовно от врата до врата. Уитфийлд и Биърд говорят за периода, в който не получават заплати.

„Останахме от лоялност. Знаехме, че не контролира нещата и не искахме да го притесняваме. За някои неща в живота беше много наивен. Други хора отговаряха за неговите приходи. Не мисля, че някога е бил съвсем разорен. Все пак е Майкъл Джексън – никога не може да е разорен. Делата срещу него бяха абсурдни. Той се изплаши от съда и не искаше да ходи повече, затова все се съгласяваше на сделка. Превърна се в лесна мишена. Аз съм баща и нямаше да работя за него, ако имах и капка съмнение. Той не би могъл да нарани и муха”.

Бодигардовете споделят, че са се ядосват от факта, че много хора се представят за приятели на Джексън, но никой не е бил с него в най-трудните моменти от живота му. Двамата от година не са виждали децата му и не искат да ги притесняват. Те обаче признават, че Принс, Парис и Бланкет им липсват и се надяват публикуването на книгата да ги окуражи те да ги потърсят.

Свързани заглавия
Модна книга за Майкъл Джексън спечели литературна награда

Майкъл Джексън предсказал смъртта си в стихотворение
Последните години от живота на Майкъл Джексън описани в нова книга
Личният лекар на Майкъл Джексън ще разкаже „своята истина” за смъртта на Краля на попа
Излиза албум на Майкъл Джексън по стихове на Робърт Бърнс

Прочетете още

1387639683_0_559x345

147 години от рождението на Елин Пелин: „Писателят се ражда с прочетените книжки.“

На днешния 18 юли, 1877 г., с името Димитър Иванов Стоянов, в село Байлово е …