На фокус
Начало / Свят / Майкъл Джексън си купил цяла книжарница, разказват гардовете му в книга

Майкъл Джексън си купил цяла книжарница, разказват гардовете му в книга

Бодигардовете на Майкъл Джексън публикуваха книга за последните години от живота на Краля на попа, съобщи британският таблоид „Мирър”. „Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days” от Бил Уитфийлд и Джавон Биърд с Танър Колби е вече на англоезичния книжен пазар. Творбата е фокусирана върху последните 2 години и половина от живота на Джексън, през които Уитфийлд и Биърд са с него и децата му през цялото време.

Според книгата, в края на живота си един от най-знаменитите изпълнители е самотен, тъжен и объркан. Той дори в един момент бил толкова разорен, че бодигардовете работили 4 месеца без заплащане. Певецът живял единствено за децата си – Принс, Парис и Бланкет, които сега са съответно на 17, 16 и 12 години.

„Ние работихме за г-н Джексън, а не за Краля на попа. Виждахме го като мъж и баща. Справяше се много добре като родител и внимаваше за всичко – помагаше им за домашните, грижеше се да се хранят правилно и ги слагаше да спят”, споделят Уитфийлд и Биърд.

Двамата са убедени, че техният бивш работодател не е бил педофил. Те дори описват аферите му с 2 жени – едната наричана Приятелка, а другата – Цвете. След делата за насилие над деца срещу Джексън през 2005 г., той напуска убежището си в Калифорния. Пътува известно време преди да се установи в Лос Анджелис. Живял в голяма къща, която мразел.

„Той беше наистина ексцентричен. Влизаше в магазин и купуваше всичко. Купуваше хиляди книги. Веднъж дори купи цяла книжарница. Децата му се маскираха и се наричаха с кодови имена, докато са навън. Това е всичко, което познаваха. В къщата му нямаше интернет, малките не гледаха нормална телевизия и не можеха да видят какъв е публичният му имидж”.

Животът на наследниците на изпълнителя също не е щастлив. Макар да се наслаждават на лукс – организирали се големи партита за рождени дни, магазини и кина затваряли, за да гледат филми и да пазаруват необезпокоявани, те са самотни. Не ходят на училище, учат у дома и нямат приятели.

Джексън бил параноичен на тема безопасност. Децата били неразделни с бодигардовете и детегледачките си. Паник бутони са инсталирани навсякъде. Въпреки това, той проверявал редовно от врата до врата. Уитфийлд и Биърд говорят за периода, в който не получават заплати.

„Останахме от лоялност. Знаехме, че не контролира нещата и не искахме да го притесняваме. За някои неща в живота беше много наивен. Други хора отговаряха за неговите приходи. Не мисля, че някога е бил съвсем разорен. Все пак е Майкъл Джексън – никога не може да е разорен. Делата срещу него бяха абсурдни. Той се изплаши от съда и не искаше да ходи повече, затова все се съгласяваше на сделка. Превърна се в лесна мишена. Аз съм баща и нямаше да работя за него, ако имах и капка съмнение. Той не би могъл да нарани и муха”.

Бодигардовете споделят, че са се ядосват от факта, че много хора се представят за приятели на Джексън, но никой не е бил с него в най-трудните моменти от живота му. Двамата от година не са виждали децата му и не искат да ги притесняват. Те обаче признават, че Принс, Парис и Бланкет им липсват и се надяват публикуването на книгата да ги окуражи те да ги потърсят.

Свързани заглавия
Модна книга за Майкъл Джексън спечели литературна награда

Майкъл Джексън предсказал смъртта си в стихотворение
Последните години от живота на Майкъл Джексън описани в нова книга
Личният лекар на Майкъл Джексън ще разкаже „своята истина” за смъртта на Краля на попа
Излиза албум на Майкъл Джексън по стихове на Робърт Бърнс

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …