Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин, Харуки Мураками и Малала Юсафзай ще присъстват на фестивала на книгата в Единбург

Джордж Р. Р. Мартин, Харуки Мураками и Малала Юсафзай ще присъстват на фестивала на книгата в Единбург

Джордж Р. Р. Мартин, Харуки Мураками и Малала Юсафзай са най-интересните личности, които ще присъстват на тазгодишния Международен фестивал на книгата в Единбург, Шотландия, съобщи thebookseller.com. Събитието ще се проведе между 9 и 25 август, а на него ще присъстват около 900 души, свързани с бизнеса с книги, от 47 страни.

Мураками ще бъде там, за да представи преведения на английски език негов роман „Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage”, който е тотален бестселър в момента в Япония. Творбата ще бъде на англоезичния книжен пазар от 12 август. Мартин Еймис също ще присъства – той ще представи новата си творба „The Zone of Interest” – любовна история, развиваща се в концлагер. Активистката за свобода и образование Юсафзай ще бъде част от училищната програма на фестивала.

Там ще бъде и Ричард Докинс, който скоро влезе в заглавията на медиите, след като отправи остри критики към детските приказки. Майкъл Розен ще разсъждава за важността на книгите и четенето, а журналистът Люк Хардинг, написал „The Snowden Files”, ще коментира така наболелите проблеми за следенето, безопасността и личното пространство.

Други популярни имена, които ще присъстват, са Джулия Доналдсън, Лидия Дейвис, Франк Котрел Бойс, Патрик Нес, Малори Блекман, Саймън Армитидж, Карол Ан Дъфи и Джон Бойн.

Свързани заглавия
Звезден състав на Международния фестивал на книгата в Единбург

Книги от Джордж Р. Р. Мартин тук

Книги от Харуки Мураками тук

„Аз съм Малала“ тук

Книги от Мартин Еймис тук

Книги от Ричард Докинс тук

Книги от Патрик Нес тук

Прочетете още

71K72qp42yL._AC_UF894,1000_QL80_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (13 май – 19 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „King Of Sloth“ от Ана Хуанг (нова в класацията) 2. „Funny …