Начало / Свят / Детският писател Ерик Хил почина на 86 години

Детският писател Ерик Хил почина на 86 години

Детският писател Ерик Хил почина, съобщи Би Би Си. Той беше на 86 години. Хил беше известен с поредицата си илюстрирани творби „Spot the Dog”, от която са продадени над 60 милиона копия в цял свят. Той е починал в дома си в Калифорния след кратко боледуване, твърдят неговите издатели от „Puffin Books”.

Хил е роден в Лондон. Работи като доставчик в арт студио в тийнейджърските си години, когато се запалва по рисуването. Преди да създаде бестселър серията си за малко кученце, което обича да се забавлява, известно време е в рекламния бизнес. Носител е на Ордена на Британската империя. Мести се в САЩ през 80-те години на миналия век. Наследен е от своята съпруга и двете им деца.

„Изобретателността на Ерик направи четенето на книгите му своеобразна игра на криеница, която забавляваше както деца, така и възрастни. Макар тази загуба да е тежка за нас, намираме утеха в радостта, която той донесе на толкова семейства с творчеството си. Ерик и неговите книги са четени преди лягане на милиони деца. Знаем, че поделяме скръбта си с много хора”, пишат в съобщение „Puffin Books”.

Фото: penguin.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781635574104

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Дом на пламъци и сенки, Кн. 3 Лунатион“ от Сара Дж. Маас …