Начало / Свят / Американка сготви и засне храната в класическите романи

Американка сготви и засне храната в класическите романи

Американската фотографка Дайна Фрайд издаде албум със снимки на ястията описани в известни романи, съобщи „Дейли мейл”. В блога й dinahfried.com могат да се видят фотографии на храната в „Алиса в страната на чудесата”, „Оливър Туист”, „Спасителят в ръжта”, „Стъкленият похлупак”, „По пътя”, „Хайди”, „Да убиеш присмехулник”, „Мъжeтe, които мразеха жените”, „По следите на изгубеното време”, „Моби Дик”. Фотоалбумът, издаден от HarperCollins, е със заглавие „Fictitious Dishes: An Album of Literature’s Most Memorable Meals”.

Любопитното в проекта е, че Фрайд сама е приготвила всички ястия и ги е заснела под един и същ ъгъл – отгоре. В книгата присъства и менюто от „Тайната градина”, „Поправките”, „Великият Гетсби”, „Метаморфозата, „Страх и ненавист в Лас Вегас” и много други. В луксозното издание всяка фотография е придружена от цитат от книгата, от която е взето, както и с анекдоти и любопитни подробности за автора й.

Фотографката започва проекта си още като студентка в училището по дизайн в Роуд Айланд.Това е първата й книга, но Фрайд е редовен сътрудник на някои от най-известните американски издателства. Притежава студио за дизайн в Ню Йорк.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …