Начало / България / Турция открива Пролетния базар на книгата в София

Турция открива Пролетния базар на книгата в София

Н. Пр. Сюлейман Гюкче – посланик на Република Турция в София и аташето по културата и туризма Джамал Текканат ще открият Пролетния базар на книгата тази година. Изложението започва на 3 юни в 11 ч в НДК. Турските представители ще бъдат специални гости и на премиерата на книгата „Дервишката порта“ на един от най-именитите автори от южната ни съседка Ахмед Юмит.

Както вече стана ясно, за да се срещне с българските читатели, за откриването на базара пристига и сръбският писател Братислав Петрович („Цариградски друм“).

По случай 100-години от рождението на Хулио Кортасар, под патронажа на Н.Пр. Посланика на Република Аржентина в България в рамките на изложението ще се състои и джаз-четене „Кортасар І“.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с автограф с едни най-четените съвременни български писатели и поети: Богдан Русев, Боян Биолчев, Ваня Щерева, Васил Георгиев, Владимир Зарев, Деян Енев, Добромир Банев, Евгений Дайнов, Ивинела Самуилова, Иво Сиромахов,  Иво Топалов, Калин Терзийски, Марко Ганчев, Маргарита Петкова, Мирела Иванова, Михаил Вешим, Радослав Парушев, Теодора Димова и други.

За първи път тази година Пролетният базар на книгата ще бъде разположен на три етажа в Националния дворец на културата, съобщиха пък организаторите от Асоциация „Българска книга“. Книжното събитие на сезона ще продължи до 8 юни.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …

Един коментар

  1. огнян стамболиев

    СРАМНО И ПОЗОРНО! ТУРЦИЯ ДА ОТКРИВА ПАНАИРА НА КНИГАТА В БЪЛГАРИЯ
    НАШИ ИЗДАТЕЛСТВА ДА ИЗДАВАТ ТОЛКОВА МНОГО ТУРСКИ КНИГИ, ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ПЛАЩА И ЦЕЛИ ДА НИ ЗАРОБИ И КУЛТУРНО
    А В ТУРЦИЯ СЕ ИЗДАВАТ СЪВСЕМ МАЛКО БЪЛГАРСКИ АВТОРИ
    КЪДЕ НИ Е ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРИ И ЕВРОПЕЙЦИ