Начало / Свят / Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

Писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира

За летния сезон, който вече започва, писателката Маргарет Атууд представи своя собствена бира, съобщи cbc.ca. Пивото авторката представи в шоуто си „Margaret-Atwood-does-it-all“, в партньорство с компанията „Beau’s All Natural Brewing“.

Специалната бира е вдъхновена от последния роман на Атууд, „MaddAddam“. Вместо типичните съставки за бирата, питието е направено от билки и растения, кореспондиращи с мотивите в творбата. Пивото ще дебютира на фестивала „Session  Toronto Craft Beer Festival“ на 13 юни и ще се продава в Онтарио, Канада. Приходите от продажбите ще отидат за „Pelee Island Bird Observatory“ – неправителствена организация, която се грижи за запазването на застрашени видове птици.

Маргарет Атууд е канадска писателка, поетеса и литературен критик, родена през 1939 г. Тя е една от най-награждаваните съвременни писателки – печелила е призовете „Arthur C. Clarke Award”, „Букър”, „Prince of Asturias” и др. Пише основно за социални проблеми, пречупени през призмата на научната фантастика. Българският читател я познава от книгите „Одисеята на Пенелопа”, „Слепият убиец” и „Наричаха я Грейс”.

Свързани заглавия
Най-важните антиутопии

Маргарет Атууд: Ние сме историите, които разказваме

Маргарет Атууд и Джойс Карол Оутс почетоха Дорис Лесинг

Книги от Маргарет Атууд тук

Прочетете още

sergi_go_rsel8

Стая с изглед: Орхан Памук публикува гледки от балкона си

Орхан Памук определено обича своя роден Истанбул. Поредното доказателство за това е серията от снимки, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *