Начало / Свят / Книга разказва историята на латиноамериканския футбол

Книга разказва историята на латиноамериканския футбол

Нова книга, публикувана на англоезичния книжен пазар, разказва историята на латиноамериканския футбол, съобщи „Индипендънт“. Става въпрос за „¡Golazo!: A History of Latin American Football“ от Андреас Кампомар, която излезе в навечерието на Световното първенство в Бразилия. Творбата е издадена от „Quercus“.

Книгата на Кампомар отделя внимание на всичко, характерно за футбола в Южна Америка – безумно талантливи играчи, емоционални съдии, спиращи дъха голове, кървави сблъсъци между фенове, корупционни схеми, звезди – идоли на милиони, алкохолизъм, наркотици, самоубийства. За латиноамериканците футбола не е просто спорт – той е национална черта, той е архитекта на душата на този регион. Южна Америка не може да бъде разбрана напълно, ако не се знае историята на този спорт и как той е дефинирал нейното общество.

Кампомар разказва за световноизвестни легенди като Пеле, Марадона, Гаринча, Ди Стефано и Меси, както и за забравени герои като Обдулио Варела, Хелено де Фрейтас и Омар Корбата. Произведението описва още доминацията на отбора „Ривър Плейт“, златното поколение на Перу от 30-те години на миналия век и завладяващия стил на „Милионариос“.

Авторът работи върху творбата си от 2011 г. Той коментира преди време:

„За да разбираш Латинска Америка, трябва да разбираш и нейния футбол. В много отношения той е най-важното нещо за хората в региона“

Свързани заглавия
Издателят на Стиг Ларшон купи правата на „История на латиноамериканския футбол”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

dve

Имената на седмицата – честваме Шарлот Бронте и Петя Дубарова

163 години делят рождените им дни Има обаче и нещо общо между тях – и …