Начало / Свят / Излезе книга с репортажите на „Гардиън“ от Първата световна война

Излезе книга с репортажите на „Гардиън“ от Първата световна война

От днес на англоезичния книжен пазар е книга, събираща в себе си репортажите и анализите на британския вестник „Гардиън“ по време и за Първата световна война, съобщи сайтът на изданието. Творбата е озаглавена „When the Lamps Went Out: Reporting the Great War 1914-1918“, а съставител е Найджъл Фаунтин. Тя е публикувана от „Guardian Faber Publishing“. Книгата излиза по повод 100-годишнината от световния конфликт, която се навършва тази година.

Журналистиката улавя момента в самия момент. Тези архивни материали на „Гардиън“ ни показват един забравен свят от преди век. Читателят ще види бойскаути, патрулиращи по британското крайбрежие, ще прочете мнението на Дейвид Лойд Джордж за жените във войската, ще се запознае и с началото на кариерата на Чарли Чаплин. Особено актуални са новите технологии – както такива, които подобряват качеството на живот, така и такива, които го отнемат. Един от най-популярните писатели по това време е Джон Бюкън. Четем за спасяването на малки страни и преследването на извънземни.

Кървави битки, победи, загуби – „When the Lamps Went Out: Reporting the Great War 1914-1918“ обхваща всичко това. Книгата е фокусирана върху жените, мъжете и децата, които са живели, обичали, страдали, воювали и оцелявали по време на един от най-разрушителните периоди в историята на човечеството.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

246728883_1593745517631538_1290808390045525334_n

Декември е време за прегръдка и вълшебна история

Месецът е приказка, която сами пишем Годината си отива, а с това внезапно се присещаме …