Начало / Свят / Младите бащи във Великобритания не четат на децата си

Младите бащи във Великобритания не четат на децата си

Младите бащи в Обединеното кралство не четат на децата си, съобщи booktrust.org.uk. Такива са резултатите от проучване на благотворителната организация „Booktrust “. Едва 19% от бащите на възраст 16-24 години четат на своите деца преди лягане. Процентът при по-възрастните родители (над 55) е далеч по-висок – 78%.

Освен това 75% от бащите са споделили, че не се чувстват уверени в това да четат на своите наследници. Една трета от разпитаните родители споделят, че използват преправени и смешни гласове, за да се справят с този проблем. Положителният резултат е, че повечето родители са на мнение, че четенето на децата е нещо, което им помага.

За да накара бащите да четат на децата си, „Booktrust“ организира събитието „Get Dads Reading Hour“, което ще се проведе на 15 май. Служители ще се опитват да накарат бащите да вземат книга и да прекарат време с нея и децата си преди заспиване.

Вив Бърд, изпълнителен директор на „Booktrust“, коментира:

„Ако родителите успеят да четат по малко на децата си всяка вечер, те ще бъдат с 12 месеца напред, когато започнат училище. Дори четенето 2-3 пъти седмично ще бъде предимство. Ние искаме да окуражим родителите да четат на своите деца колкото се може повече. Не става въпрос за прогрес в образованието – хубавата история преди лягане е много приятен начин родители и деца да прекарват време заедно“.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …