Начало / България / Фестивал на фантастиката в музея „Земята и хората“ в края на седмицата

Фестивал на фантастиката в музея „Земята и хората“ в края на седмицата

Фестивал на фантастиката ще превземе столичния музей „Земята и хората“ между 16 и 18 май. Събитието се организира от Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“, фондация „Човешката библиотека“ и музей „Земята и хората“.

  „Фантастивалът ще ви срещне с общности и групи, обединени от любовта си към фантастичното във всевъзможните му проявления: литература и кино, живопис и музика, ларп и бордови игри, търсене и творене на бъдеще. Във време на промени и разкъсвания, нашата цел е да градим мостове: едни към други; и заедно – към следващия свят, в който мечтаем да живеем“, – споделя Калин Ненов, преводач и творчески директор в „Човешката библиотека“.

Програмата започва в петък, 16 май, от 17,30 ч, когато ще бъде открита изложба с фантастични картини и ще се отпразнува 40-годишният юбилей на софийския клуб за фантастика, евристика и прогностика „Иван Ефремов“. В събота от 16 ч ще бъде представена антологията „За спасяването на света“, като прелюдия към кръгла маса за позитивните модели на бъдещето и устойчивото развитие.

Най-богатият откъм събития ден е неделя, 18 май, когато сцената ще бъде заета още от 11 ч. Тогава ще бъде награждаването на младите автори, отличени в четвъртия поред Копнеж за растящо творчество. Клуб „Светлини сред сенките“, чиято трилогия „Аурелион“ се класира на 29-о място в „Малкото голямо четене“ през 2011 г., ще прожектира епизоди от сериала „Аурелион“. По-късно ще бъдат представени онлайн домът на фантастиката SciFi.bg, Фентъзи ЛАРП център, бордовата игра Bright Future, Цитаделата, анимационните филми на Дивна Вълчева, късометражният Iscariot и документално-визионерският „България, тази вечна ерес“.

  „За нас Фантастивалът е уникална възможност да се покажем на хората и да сверим часовника си с други творци и общности в жанра Важно е човек да следва мечтите си, да се развива, да гледа напред и да твори. Точно това според нас е посланието на събитието и затова сме горди да бъдем част от него“,заяви Петър Атанасов, главен редактор на SciFi.bg и участник в програмата.

 

Повече информация за Фестивала тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …

2 Коментари

  1. Благодарим за разгласата!

    И ще се радваме на всяка жива среща покрай Фантастивала. :)

  2. ФАНТАстивалът реклама на ФАНТА ли е или неуспешен опит за игра на думи?