Начало / България / Дийпак Чопра подкрепи каузата на „Четящия човек“

Дийпак Чопра подкрепи каузата на „Четящия човек“

Внезапно посещение  в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“ направи световноизвестният гуру Дийпак Чопра. Той пристигна в България преди броени часове, но отдели от времето си в претрупаната си програма, за да огледа българските издания на своите книги. Индийският духовен водач е у нас, за да изнесе лекция на тема „Бъдещето на благоденствието“ утре, 13 май от 19,30 ч в НДК. Според списание „Тайм“ Чопра е една от най-значимите личности на планетата за ХХ век.

В „Хеликон“ лекарят мислител се запозна с историята на най-голямата верига книжарници в България. Книжарите му разкриха етимологията на думата „Хеликон“, като припомниха гръцката митология и планината, дом на древните музи.

Особен интерес Чопра прояви към раздела с духовна литература. Авторът на „Живот след смъртта. Тежестта на доказателствата” остана възхитен от българските издания на творбите на Мевляна Джеляледдин Руми, който се оказа неговият любим поет. Накрая той изяви своята симпатия към инициативата на фестивала „Четящия човек“ и получи тениска с надпис „Аз чета всеки ден! А ти?“.

„Хеликон-Витоша“ е единствената книжарница, която Чопра посети при престоя си в страната ни. Тя е и най-богатата книжарница в страната – в нея се предлагат 30 000 заглавия.

Свързани заглавия
Дийпак Чопра идва в България

Книги от Дийпак Чопра тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …