Начало / България / Излезе скандална книга на носителя на „Оскар“ за „Вътрешна афера“ – Чарлз Фъргюсън

Излезе скандална книга на носителя на „Оскар“ за „Вътрешна афера“ – Чарлз Фъргюсън

Една от най-шокиращите и скандални  книги за корупцията и корпоративните престъпления в САЩ – „Хищническа нация“ е вече и на българския пазар. Книгата е на автора на историята зад спечелилия „Оскар“ филм „Вътрешна афера“ автор Чарлз Фъргюсън. У нас я издава ИК „Инфодар“.

В нея са включени  шокиращи разкрития, някои от които останали незаснети във филма „Вътрешна афера“. Фъргюсън е направил подробен анализ, мотивиран с факти и прогнози, като търси отговора на въпроса: „Защо последствията от най-сериозната финансова криза в последните десетилетия са толкова драстични?“.

Според автора в последните няколко десетилетия САЩ са преминали през най-радикалания период на социални и икономически трансформации в историята си. Индустрията и производството, дори и високо-технологичните такива, вече са почти изчезнали в страната, икономическият сектор е постепенно се превръща в  криминален, приходите от данъци и национален вътрешен продукт са ударили дъното, а място за талантливи и упорити, но бедни работници вече няма.

„Хищническа нациятук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …