Начало / България / До дни излиза нов сборник на Деян Енев

До дни излиза нов сборник на Деян Енев

Нов сборник с текстове на превърналия се в класик на краткия разказ Деян Енев ще бъде на книжния пазар до дни. Книгата „Малката домашна църква“ събира „съвременни притчи“ и ще носи марката на издателство „Хермес“. Целта на издателите е да предоставят на почитателите на Енев нова доза топли и човешки думи в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден.

В сборника са включени кратки есета на Деян Енев, публикувани в интернет портала „Култура“.

„Огромният успех на тези текстове в „мрежата” и неспирното им шествие из интернет са най-добрата защита на словото, която един писател е в състояние да му осигури днес. Деян Енев е много четен автор. Известно е обаче, че всеки писател се тревожи не само от това „дали”, но и „как” ще го четат. Ще видят ли читателите онова, което е видяло сърцето му, ще почувстват ли болката или радостта, заради които е прибягнал до думите? Разтворете тази книга на която и да е страница, и убеден съм, че ще попаднете на нещо истинско, на „парченце живот”, защото авторът, преди да го обговори, го е „пробвал със зъби дали е от злато,“, казва за сборника философът и литературен критик Тони Николов.

Книги от Деян Енев тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. Какъв успех, тоя графоман се оля. То бива, ама на всеки шест месеца да издаваш нова книга, а предните да ги пускат с намаление, белким се пласират…
    Ама това му е останало на човечеца, да си мисли че е писател.
    Айде, стана ясно кой ги финансира, но не познавам човек, който да го чете все още..