Начало / България / Бестселър на френския психотерапевт Ан Анслен Шютценбергер вече е на пазара

Бестселър на френския психотерапевт Ан Анслен Шютценбергер вече е на пазара

Бестселърът на френския психотерапевт  Ан Анслен Шютценбергер „Синдромът на предците“ вече е и на българския пазар. Книгата излиза през 1988 г. и става абсолютен бестселър. До 2007 г. претърпява шестнайсет издания и достига тираж от 300 000 екземпляра, като е преведена в десетки страни.

Ан Анслен Шютценбергер (родена 1919 г.) е френски психотерапевт, групов аналитик, специалист по психодрама и основател на науката психогенеалогия със световна известност, както и бележит университетски преподавател. В продължение на близо двайсет години е била ръководител на Лабораторията за социална и клинична психология на университета в Ница. Публикувала е над двайсет труда, сред които „Психодрама“, „Психогенеалогия“, „Удоволствието да живееш“ и др. Най-известна е с приноса си към трансгенерационния подход в психотерапията, а „Синдромът на предците“ ѝ донася изключителна популярност.

„Синдромът на предците“ е изпълнена с примери книга, която се вписва сред най-актуалните изследвания в областта на трансгенерационните връзки, като ни запознава с предаването от несъзнавано на несъзнавано, с родовите тайни и семейното чувство за вина, с удивителните повторения на едни и същи събития на едни и същи дати в рамките на едно или повече поколения, както в индивидуален, така и в исторически план.

„Ние всички сме брънка от веригата на поколенията и понякога ни се налага „да погасяваме задълженията“ на нашите предци. Тази „невидима лоялност“ ни подтиква да възпроизвеждаме – искаме или не, съзнателно или не – приятни или болезнени изживявания от миналото. Истината е, че сме по-малко свободни, отколкото си мислим, но можем да отвоюваме свободата си, след като разберем сложните взаимоотношения, изтъкани в нашия род“, се казва в ревюто за книгата на издателство „Колибри“.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …