Начало / Свят / Излезе биография на звездата от „Семейство Сопрано“ Джеймс Гандолфини

Излезе биография на звездата от „Семейство Сопрано“ Джеймс Гандолфини

На англоезичния книжен пазар излезе биография на актьора Джеймс Гандолфини, съобщи „USA Today“. Творбата е озаглавена „James Gandolfini: The Real Life of the Man Who Made Tony Soprano“ и е дело на Дан Бишоф. Тя е публикувана от „St. Martin’s Press“. Гандолфини, който е известен с участието си в култовия сериал „Семейство Сопрано“, както и други хитови холивудски продукции, почина на 51 години през юни 2013 г.

Гандолфини е определян за един от най-добрите и разпознаваеми актьори на своето поколение. Той извървява пътя от син на бедни италиански емигранти в САЩ до една от звездите на „Холивуд“. Книгата на Бишоф е изградена на базата на интервюта с негови колеги от „Семейство Сопрано“, учители по актьорско майсторство, роднини, приятели и дори познати от годините, в които Гандолфини е бил охрана в нощен клуб.

Авторът описва кариерата на актьора от дебюта му през 1987 г., през филма, с който прави пробив – „Истински романс“ – до други запомнящи се роли в прожекции като „Цялото кралско войнство“, „Враг номер едно“, „Аленият прилив“ и др. Книгата дава информация и за личния живот на Гандолфини – бракове, семейни отношения и приятелства с други актьори. Въпреки своята известност Гандолфини остава концентриран върху това да бъде по-добър на снимачната площадка, без да се интересува от вниманието на медиите. Актьорът почина от инфаркт по време на ваканция в Рим.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …