Начало / Свят / Ръсел Бранд пише детска поредица

Ръсел Бранд пише детска поредица

Британският актьор Ръсел Бранд е започнал работа по детска поредица, съобщи thebookseller.com. Новината съобщи самият той във видеоклип в канала си в „YouTube“. Комедиантът уточни, че не става въпрос за първоаприлска шега. Първата книга ще бъде със заглавие „Russell Brand’s Trickster Tales“.

Творбата ще бъде версията на Бранд на приказката на Братя Грим, „Чудният свирач“. В клипа той показва ръкописа си, както и илюстрации от Крис Ридъл – илюстратор, с когото Бранд ще работи по серията. Актьорът споделя и причината, поради която е решил да пише за деца.

„Това ще бъде първата книга от поредица, наречена „Russell Brand’s Trickster Tales“, в която аз ще интерпретирам народни приказки и истории, като вярвам, че те ще отключат аспекти от нашето съзнание и ще повлияят на начина, по който виждаме света. Веднъж щом променим начина, по който децата виждат света, сме способни на всичко“, твърди Бранд.

Миналият месец стана ясно, че Бранд ще публикува и нехудожествена творба, разискваща теми като екология, протести и политика.

Ръсел Бранд е британски актьор, роден през 1975 г. Изявявал се е още като комик и радиоводещ. По-известни филми с негово участие са „Бурята“, „Артър“ и „Рок завинаги“.

Свързани заглавия
Актьорът Ръсел Бранд пише книга за проблемите на обществото

Приказки от Братя Грим тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-05-09 v 14.32.34_49594de1

„1984“ с нови завладяващи корици

Книгата на Оруел не спира да вълнува Има книги, които винаги привличат вниманието – колкото …