Начало / България / Сензационният роман на Джефри Дифър излиза на български

Сензационният роман на Джефри Дифър излиза на български

След седмица на българския книжен пазар ще излезе сензационният роман на Джефри Дифър „Октомврийският списък”. Книгата беше публикувана на английски през октомври 2013 г. На български излиза с клеймото на „Ера”.

Мото на  „Октомврийският списък” е мисълта на Киркегор: „Животът може да бъде разбран само отпред назад; но трябва да се живее напред”. Повествованието в романа върви отзад напред и критиката в САЩ не спести похвалите си за иновацията на Дивър.

Действието в книгата се развива по време на един уикенд, но в обратна посока. От неделя вечерта до петък сутринта. Габриела Маккензи, офис мениджър, чака вест за своята отвлечена 6-годишна дъщеря. В стаята й изведнъж влиза друг човек – нито тези, които преговарят от нейна страна, нито ФБР, а самият похитител. Как се стига до това? По-рано детето й е отвлечено. Условията са Габриела да плати половин милион долара, както и да намери мистериозния списък който принадлежи на нейния бивш шеф. Дивър държи читателя в постоянно напрежение, до самото изненадващо начало на историята.

Джефри Дивър е американски писател, роден през 1951 г. Известен е с трилърите и криминалните си романи. Създал е популярни персонажи като Линкълн Райм, Катрин Данс и Джон Пелам. Автор е на книга и за Джеймс Бонд – „Картбланш”. Много негови книги са преведени на български език.

 

ОТЗИВИ ЗА „Октомврийският списък”

„Шокиращият край е само началото“ – „Kirkus Reviews“

„Най-демоничният трилър на Дивър“ – „Ню Йорк Таймс“

„Не прескачайте напред – ще пропуснете гарантирано забавление за всеки, който се интересува от трилъри, които карат читателя да използва мозъка си“ – „Асошиейтед Прес“

„Дивър притежава интелекта и качествата да направи всичко… Не сте чели подобна книга“ – „Huffington Post“

„С развитието на действието читателят трябва да преоценява сюжета и да променя гледната си точка. Фактите се променят, а финалът е шокиращ“ – „Publishers Weekly“

Свързани заглавия
Джефри Дивър написа роман, чието действие се развива в обратна посока
Известни автори на трилъри се обединяват за публикуване на антология
Джефри Дивър ще участва в „Crimefest”

Джефри Дивър: Отнема ми осем месеца да напиша книга

Книги от Джефри Дивър тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …