Начало / Свят / Излиза предисторията на „Отнесени от вихъра“

Излиза предисторията на „Отнесени от вихъра“

Близо 70 години след излизането на култовия роман  „Отнесени от вихъра“, ще бъде публикувана предисторията на творбата на Маргарет Мичъл, съобщи американското издание „Тайм“. „Ruth’s Journey“ от Доналд МакКейг ще бъде издадена от „Atria“ през октомври тази година. Произведението е оторизирано от агенцията, която държи правата върху творчеството на Мичъл.

Книгата на МакКейг ще бъде фокусирана върху историята на прислужницата на Скарлет О’Хара, Мами, която често направлява в живота младата Скарлет. Мами придоби иконичен статус, след като беше изиграна от Хати Макданиъл във филмовата адаптация на романа. Макданиъл се превърна в първата чернокожа актриса, която печели „Оскар“.

„Отнесени от вихъра“ излиза през 1936 г. Книгата, чието действие се развива по време на Американската гражданска война, проследява историята на Скарлет О’Хара – разглезена дъщеря на собственик на плантация, която търси своя път в живота. Произведението е признато за една от най-великите романтични истории. За творбата си Маргарет Мичъл е наградена с „Пулицър“. „Отнесени от вихъра“ е адаптирана на големия екран през 1939 г. Филмът получава 10 награди „Оскар“.

„Отнесени от вихъра“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

I120731_162422_6563693

Днес утре ли е?

Иван ГОЛЕВ В началото на есента, като тръгна пак на детска градина, внукът ми Крис …