На фокус
Начало / България / Международният ден на детската книга в „Хеликон”

Международният ден на детската книга в „Хеликон”

Книжарници „Хеликон” по традиция ще отбележат Международния ден на детската книга – 2 април. На този ден в Дания е роден всепризнатият майстор на детската приказка – Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875). Над 50 години този празник вдъхва у децата любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца.

Въпреки че е ваканция, екипите на „Хеликон” очакват всички деца и техните родители с богата програма и изненади. Посетителите няма да са просто зрители, а ще имат възможност да се включат активно в празника – щафетни четения, „дописване” на класиките на датския писател, викторини.

Ето и програмата на „Хеликон-Бургас”:

11:00 – 12:00 – четене по роли на приказки на Х.К. Андерсен. Четат ученици от 4 клас от ОУ „Братя Миладинови“ с класен ръководител Фина Тотева.

16:00 – 17:00 – четене по роли на приказки на Николай Райнов и Константин Константинов: ученици от 4 клас от ОУ “Св. Княз Борис I “ с класен ръководител Мария Караиванова.

17:00 – 18:00 – четене по роли на откъси от „Ние, врабчетата“ и „Малки жабешки истории“. Изпълняват деца от Школа по актьорско майсторство за деца и възрастни „Талантино“ с художествен ръководител Станимир Карагьозов.

Повече подробности тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …