Начало / Свят / Утре излиза графичен роман от Макс Брукс

Утре излиза графичен роман от Макс Брукс

Утре на англоезичния книжен пазар ще излезе нов графичен роман на Макс Брукс, съобщи „USA Today”. Творбата е озаглавена „The Harlem Hellfighters” и е илюстрирана от Каанън Уайт. Този път авторът на бестселъра „Z-та световна война” разказва за истинската история на чернокожите герои от Първата световна война, станали жертва на дискриминацията. Произведението е публикувано от „Broadway Books” и е 272 страници.

Под формата на комикс Брукс разказва за 365-та пехотна дивизия в армията на САЩ, която през 1919 г се връща победоносно от Първата световна война. Чернокожите войници прекарват повече време в битки от всяка друга част в американската армия, като печелят много победи и почести. В родината си обаче те биват дискриминирани, дори от собственото им правителство. Това е една история за ужас, героизъм, чест и разбити мечти.

Макс Брукс е американски писател и сценарист, роден през 1972 г. Той е известен най-вече с бестселъра си „Z-та световна война”, публикуван през 2006 г. Книгата описва как света е нападнат от зомбита. Тя беше адаптирана на големия екран, а главната роля игра Брад Пит. Романът възкресява най-добрите традиции на американската журналистика, утвърждавайки се не само като развлекателна проза, но и като зловеща алегория. „Z-та световна война” е достъпна и в родните книжарници.

Свързани заглавия
Макс Брукс: Няма какво да ни причинят зомбитата, което да не можем да си причиним сами
Авторът на „Z-та световна война”: Филмът и книгата споделят единствено заглавието

„Z-та световна война” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …