Начало / Критика / Авторът на „Z-та световна война”: Филмът и книгата споделят единствено заглавието

Авторът на „Z-та световна война”: Филмът и книгата споделят единствено заглавието

Филмът „Z-та световна война” се очаква с голям интерес. Не само заради огромния му бюджет и участието на Брад Пит, но и заради факта, че е адаптация на едноименния бестселър на Макс Брукс. Прожекцията ще дебютира в българските кина на 21 юни. Според автора обаче, единственото общо между книгата и филма е заглавието, отбелязва „huffingtonpost.com”.

„Заглавието е еднакво и дотам. Но аз знаех, че ще се получи така. Израснал съм в „Холивуд”, знам как работят”, коментира писателят в интервю.

Макс е син на режисьора и сценарист Мел Брукс и актрисата Ан Банкрофт.

Творбата беше публикувана през 2006 г. Тя е базирана на фиктивни интервюта на хора, преживяли война на хората със зомбита, продължила десетилетие, след която малцина са оцелели. Книгата е смятана за една от най-добрите в жанра си.

„Книгата е базов отпечатък на обяснение защо един такъв ужас, такова бедствие се случва. След него са оцелели малцина. Това е продукт на моите детски страхове”, коментира още Брукс.

Той коментира, че след като е започнала работа по прожекцията, е бил поканен да чете от произведението си на снимачната площадка.

Авторът отговорил:

„Защо да чета това? Това не е филмът, който ще направите. Ще промените съдържанието. Така се случва когато се прави такъв гигантски филм. Няма проблем, че не сте ме поканили да участвам в проекта. Направете филма, който искате, след което аз ще го гледам”.

Брукс посъветва почитателите на книгата да не правят постоянни паралели с нея, докато гледат.

„Не мога да гарантирам, че ще видят екранизация точно на историята, която обичат. Няма да казвам на хората да гледат или не, не съм в тази позиция. Оценете филма като такъв”.

„Z-та световна война” тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …