На фокус
Начало / Свят / Започнаха критиките срещу филма по „Петдесет нюанса сиво“

Започнаха критиките срещу филма по „Петдесет нюанса сиво“

Филмът по романа на Е Л Джеймс се очаква с огромен интерес. Това не е случайно – от трилогията са продадени над 100 милиона копия в цял свят. Изглежда обаче версията на режисьорката Саманта Тейлър-Джонсън не улавя духа на книгата. На такова мнение са журналисти и критици, видели сцени от лентата, прожектирани от студиото „Universal“ на събитие в Лас Вегас, съобщи „Гардиън“.

Всеобщото мнение след първия поглед върху адаптацията е, че тя е по-скоро любовна, романтична история, а не пресъздава садомазо връзката между главните персонажи. Според представителите на медиите Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, които играят Анастейжа Стийл и Крисчън Грей, „основно се гледат влюбено“. Критици припомнят, че точно горещите моменти между героите направиха произведенията на Джеймс литературен феномен. Точно това обаче, изглежда, във филма липсва.

От „Hollywood Reporter“ определиха филма за „повече романтичен, отколкото сексуален. Имаше миг, в който Джонсън е с вързани очи в червена стая, но основното е ухажването между персонажите“. Кореспондент на „Variety“ заяви, че от „Universal“ са „играли на сигурно“, а филмът бил „повече любовна история, а не за садомазихстичната връзка, направила трилогията бестселъри“. От „The Wrap“ дори окачествиха прожектираните сцени като „изненадващо посредствени“.

Филмът по първата част от трилогията на Джеймс ще дебютира в кината на Свети Валентин през 2015 г. Досега изглеждаше сигурно, че и трите части ще бъдат адаптирани на големия екран. Това обаче може да се промени, ако филмът не оправдае очакванията.

Свързани заглавия
Продадените копия от трилогията „Петдесет нюанса сиво“ надхвърлиха 100 милиона

Е Л Джеймс: Ще съм ужасена, ако децата ми четат „Петдесет нюанса сиво”

Премиерата на филма по „Петдесет нюанса сиво” е отложена

Трилогията „Петдесет нюанса сиво” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

961032403_0_121_1505_968_1920x0_80_0_0_2d95115b4015aa00c2da7a562a1b8bfb

Лев Толстой: Има нещо в смирението, което странно възвишава сърцето

195 години от рождението му ще отбележим през 2023-а Авторът на „Война и мир“ впечатлява …

Един коментар

  1. Когато прочетеш трилогията разбираш точно силата на любовта и привличането. Тази истинска любов помага на Крисчън да разбере, че желанието да има Анастежа е по-силно от сексуалните му желания, той разбира, че я иска до себе си дори ако му се наложи да прави само ванила секс с нея. Същото важи и за нея- тя желае единствено да заспива и да се събужда с него и ако трябва да плати за това, като му позволява да я води в червената стая, тя е съгласна. Това е основното- компромисите, които правят двамата в името на любовта си и именно такъв трябва да е и сюжета на филма- изгаряща любов от пръв поглед с големи различия между богаташ и бедно момиче! Има много подобни филми за отегчен богаташ с тайнствено хоби за развлвчение ( „Аферата Томас Краун“), но там не критикуваме режисьора, че не е или е наблегнал на хобито, само защото това хоби не е мазохистично НАЛИ!? Критиците явно са мъже, които искат любовно порно, но книгата е само романтика и се радвам,че и филмът ще бъде такъв :)