Начало / България / Ученички от пловдивската математическа гимназия написаха първата си книга

Ученички от пловдивската математическа гимназия написаха първата си книга

17-годишни момичета на писаха първата си книга. Това са Ванина Божилова и Евгения Танева от пловдивската математическа гимназия. Романът им „Ръката на съдбата“, който е първата част от поредицата им  „Господарката на седемте камъка“, беше представен снощи във Пловдив от издателя Стойо Вартоломеев. През юни на книжния пазар ще излезе и втората им книга – „Вечният избор“.

Идеята за романа, в който има всички задължителни елементи на фентъзито – скъпоценни камъни, проклятия, съдбовна любов и омраза, притчи, идва от разказ на Ванина за литературен конкурс, съобщава БГНЕС. После двете момичета решават да направят нещо по-сериозно, но вместо да седнат веднага да пишат, няколко месеца проучват методично характеристики на камъни, истински древни проклятия на мъртви езици…

„Математиката, която овладяват на високи обороти, им е помогнала да изградят прекрасна структура на книгата, твърди редакторката Ивелина Балтова.

Стилът им на изразяване е добър, книгата според авторките, е погледът към света на доброто и злото през очите на тийнейджърите. Впрочем те оспорват категоричността на доброто и злото, твърдят, че всеки човек може да бъде добър и да стане лош при определени обстоятелства и обратното. Ние не сме добри или лоши, казва Женя, ние сме такива, каквито ни правят нашите избори.

„Ръката на съдбата“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …