На фокус
Начало / Свят / Разказ на Тенеси Уилямс излезе след 80 години

Разказ на Тенеси Уилямс излезе след 80 години

Разказ на Тенеси Уилямс, написан преди около 80 години, излезе за първи път, съобщи „Индипендънт“. Той беше публикуван от списанието „The Strand“. Произведението е озаглавено „Crazy Night“ и е писано през 30-те години на миналия век. То описва нощ от живота на студент, изпълнена с алкохолен делириум и сексуални преживявания.

Една от главните героини в разказа е Ана Джийн. Очевидно това е препратка към неговата приятелка Ана Джийн О’Донъл, с която Уилямс се среща докато посещава „University of Missouri“. Разказът изследва типичните за творчеството на автора теми за истинската същност, намираща се под повърхността на лицемерното благоприличие.

Андрю Гъли, главен редактор на „The Strand“, коментира:

„Интересното е, че в своите мемоари и записки Уилямс подробно описва любовните си афери, но за Ана Джийн само споменава накратко. Възможно ли е това да е липсващото парче от пъзела? В разказа той показва, че макар неговите персонажи да са покрити от пелена на благоприличието, под нея се крият дълбока несигурност и мрачни тайни“.

Тенеси Уилямс е американски драматург и писател, роден през 1911 г. Професионалната му кариера започва през 30-те години на миналия век. Той е автор на пиеси като „The Rose Tattoo”, за която получава награда „Тони” и „Трамвай Желание”, за която има „Пулицър”. Смятан е за един от класиците на американския театър. Умира през 1983 г.

Свързани заглавия
Тенеси Уилямс: Всички сме опитни прасета в лабораторията на Бог
Тенеси Уилямс наричал колегите си „вампири”, става ясно в нова биография

Книги от Тенеси Уилямс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

blagoveshhenye-364324-zpSjfgfe-1024x576

„Иконата“

Никой не беше я виждал без грим. Висока, кракът винаги като излязъл от струг, чорапът …