Начало / България / „Парфюмът“ на Зюскинд с 42% отстъпка в „Хеликон“

„Парфюмът“ на Зюскинд с 42% отстъпка в „Хеликон“

Световният бестселър на Патрик Зюскинд „Парфюмът. Историята на един убиец“ ще се продава в книжарници „Хеликон“ от утре, 27 март, с 42% отстъпка. Коричната цена на романа на германския писател и драматург е 12 лв., а с промочип (специалната карта за отстъпка на „Хеликон“) и през сайта helikon.bg. –  6,96 лв.

Зюскинд пише „Парфюмът. Историята на един убиец“ в началото на 80-те години на ХХ в. Книгата излиза за първи път в Швейцария през 1985 г. и се превръща бързо в литературно събитие. Романът е преведен на близо 50 езика, включително и на латински, като са продадени над 15 милиона копия.

Интересът към книгата е непрекъснат. Смятан е за най-добрият роман, писан на немски език, след тези на Ремарк.  През 2006 г. излезе и едноименният филм на режисьора Том Тиквер. В лентата участват Бен Уишоу, Дъстин Хофман, Рейчъл Хърд-Уд, Алън Рикман, Франсис Албиол. Две години по-късно в Русия беше създадена и рок опера по книгата.

Патрик Зюскинд е роден в Амбах, Германия. Баща му – Вилхелм Зюскинд, също е писател. Патрик следва средновековна и съвременна история в Мюнхенския университет и в Екс ан Прованс в периода 1968-1974 г. Пише своята първа пиеса „Контрабасът“ през 1980 г. и тя му носи международна слава.

 

ОТЗИВИ

„Парфюмът“ разкрива възхитителната, но и страшната история на Жан-Батист Грьонуй – човек колкото талантлив, толкова и ужасяващ“ – „Library Journal“

„Притча за един престъпен гений… Забележителна!“ – „Ню Йорк Таймс“

„Изумителен артистичен шедьовър, разказан перфектно. Завладяваща книга!“ – „The San Francisco Chronicle“

„Зюскинд е страхотен разказвач. Финалът е жесток и шокиращ“ – „The Plain Dealer“

Книги от Зюскинд тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …