Начало / Свят / Джеймс Патерсън и баскетболни звезди от НБА промотират четенето

Джеймс Патерсън и баскетболни звезди от НБА промотират четенето

Джеймс Патерсън – един от най-продаваните писатели, се обедини с баскетболни звезди от НБА в кампания с цел промотиране на четенето, съобщи „USA Today”. Патерсън и Дуейн Уейд, играч на „Маями Хийт”, ще говорят за важността от четенето и грамотността в предаването „One on One“, което ще се излъчи в сайта на писателя, jamespattersonevents.com.

Предаването ще стартира на 24 април тази година. То е адресирано към родители, учители и деца. Всеки може да се регистрира на посочената уебстраница.

„Дуейн и аз стреляме за 100% грамотност в училищата”, коментира Патерсън.

Той ще интервюира и други състезатели от НБА като Дирк Новицки и Леброн Джеймс. Те ще говорят как четенето може да подобри качеството на живот.

Джеймс Патерсън редовно е в основата на инициативи с цел промотиране на четенето. Съвсем скоро той спази обещанието си да изпрати 1 милион долара на различни независими книжарници.

Дуейн Уейд е американски баскетболист, роден през 1982 г. Той играе гард за състава на „Маями Хийт”. Уейд е един от най-добрите състезатели в НБА през последните години. Автор е на книгата „A Father First: How My Life Became Bigger Than Basketball”, в която пише за важността на фигурата на бащата в семейството.

 

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Книги от Патерсън тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …