Начало / Свят / Джеймс Патерсън и баскетболни звезди от НБА промотират четенето

Джеймс Патерсън и баскетболни звезди от НБА промотират четенето

Джеймс Патерсън – един от най-продаваните писатели, се обедини с баскетболни звезди от НБА в кампания с цел промотиране на четенето, съобщи „USA Today”. Патерсън и Дуейн Уейд, играч на „Маями Хийт”, ще говорят за важността от четенето и грамотността в предаването „One on One“, което ще се излъчи в сайта на писателя, jamespattersonevents.com.

Предаването ще стартира на 24 април тази година. То е адресирано към родители, учители и деца. Всеки може да се регистрира на посочената уебстраница.

„Дуейн и аз стреляме за 100% грамотност в училищата”, коментира Патерсън.

Той ще интервюира и други състезатели от НБА като Дирк Новицки и Леброн Джеймс. Те ще говорят как четенето може да подобри качеството на живот.

Джеймс Патерсън редовно е в основата на инициативи с цел промотиране на четенето. Съвсем скоро той спази обещанието си да изпрати 1 милион долара на различни независими книжарници.

Дуейн Уейд е американски баскетболист, роден през 1982 г. Той играе гард за състава на „Маями Хийт”. Уейд е един от най-добрите състезатели в НБА през последните години. Автор е на книгата „A Father First: How My Life Became Bigger Than Basketball”, в която пише за важността на фигурата на бащата в семейството.

 

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Книги от Патерсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …